Çocuk İstismarına Karşı Beklenmedik Çözüm Önerisi

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı, çocuk cinsel istismarında kastrasyon zorunluluğunu savundu.

Çocuk İstismarına Karşı Beklenmedik Çözüm Önerisi

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kavser Ofluoğlu, çocuklara yönelik şiddet ve istismara dair ciddi açıklamalarda bulundu. Ofluoğlu, yaptığı basın toplantısında, "Cezanın affı veya indirimi olmaksızın, çocuk cinsel istismarında cerrahi ya da kimyasal kastrasyon zorunlu hale getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Çocukların Güvenliği ve Geleceği İçin Mücadele

Ofluoğlu, çocukların güvenliği ve geleceği için adaletin sağlanması ve caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğini vurguladı. "Çocuklarını koruyamayan bir toplumun geleceği olamaz," diyen Ofluoğlu, devletin temel görevlerinden biri olarak çocukların korunması gerektiğinin altını çizdi.

Cezaların Yetersizliği ve Kamu Vicdanı

Narin Güran'ın öldürülmesinin, çocuk istismarının yeniden gündeme gelmesine neden olduğunu belirten Kavser Ofluoğlu, "Devletin varlığının hissedilmediği bir süreçte, hukukun hiçe sayılması ve cinayetlerin örtbas edilmeye çalışılması hepimizi derinden yaraladı," şeklinde konuştu. Verilen cezaların yetersiz olduğunu ve birçok suçlunun cezadan kurtulduğunu dile getiren Ofluoğlu, "Çocukları koruyacak ve failleri caydıracak adımlar hemen atılmalıdır" dedi.

Toplum Bilinci ve Farkındalık Oluşturma

Ofluoğlu, cinsel istismar vakalarının toplumda yarattığı etkiler konusunda da çağrıda bulundu. "Cinsel istismar vakalarında ‘saygın tutum’ ve ‘iyi hal’ indirimi uygulanmamalıdır. Bu, kamu vicdanını yaralamaktadır," dedi. Ofluoğlu, cinsel istismarın kabul edilemezliği hakkında toplumda farkındalık yaratılması gerektiğinin altını çizdi.

Yeni Kampanyalar ve Yasal Düzenlemeler

Ofluoğlu, cinsel istismarı durdurmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, halkı ve politika yapıcıları bilinçlendirmek üzere kapsamlı kampanyaların düzenlenmesi gerektiğini belirtti. "Var olan cinsel istismarı önleme programları dikkatle değerlendirilmeli ve güçlendirilmelidir," dedi. 8 yaşındaki Narin Güran ve 2 yaşındaki S.Y. gibi acı hikayelerin tekrarlanmaması için durmayacaklarını ifade etti.

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, partisinin genel merkezinde...

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanı Kevser Ofluoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA

Erdoğan külliye açılışında konuştu Devlet Bahçeli'nin öldüğü iddiası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Eylül mesajı AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklamalar