CHP'nin İsveç tepkisine AK Parti'den yanıt: Bu tavrı değerli buluyoruz

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü YPG/PKK destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketini ayağından asması büyük tepki toplarken, olaya ilişkim ana muhalefet partisinden de tepki geldi. Kınama mesajı yayınlayan CHP, İsveç makamlarına sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda çağrıda bulundu. CHP'nin tepkisine AK Parti kanadından cevap gecikmedi.

CHP'nin İsveç tepkisine AK Parti'den yanıt: Bu tavrı değerli buluyoruz

Ana muhalefet partisi, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirdiği skandala kayıtsız kalmayarak resmi twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İsveç'te hain terör örgütüne mensup kişilerin Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı’na yönelik provokasyon girişimini şiddetle kınıyoruz. İsveç makamlarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."

"BU TAVRI OLUMLU BULUYORUZ"
CHP'nin açıklamasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin paylaşımını alıntılayarak, "Tüm siyasi partilerin teröre karşı ortak duruş geliştirmesi ve terörle mücadeleyi desteklemesi milli birliğimiz açısından son derece önemlidir. Teröristlerin Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Cumhuriyeti'ne dönük saldırısı karşısında ortaya koyduğunuz bu tavrı değerli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

HAMZA DAĞ'DAN AÇIKLAMA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, "Bu olay sadece Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değil aynı zamanda 86 milyona karşı yapılan bir harekettir. CHP'nin buna tepki göstermesini çok kıymetli buluyoruz." dedi.

Kaynak: haberet.com

İçişleri Özgür Özel’in iddialarına yanıt verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ve Putin'le görüşecek İyi Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasını istediği iki isim ortaya çıktı Bakan Muş, Finlandiya Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Harakka ile görüştü