CHP'de 'değişim' süreci resmen başladı! Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor Özgür Özel ile rakip oluyorlar

CHP'de genel seçim sonrası başlayan 'değişim' süreci netlik kazanmaya başladı. Ekim ayının ortasında bitecek olan kurultay sürecinin ardından taşlar yerine oturacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'istifa' çağrılarına kulak tıkayadursun, Grup Başkanı Özgür Özel adaylık için kolları sıvadı. Özel'in adaylığını yarın açıklaması bekleniyor. Parti içerisinde Kılıçdaroğlu'nun bu adaylığa 'saygı duyacağı' kıran kırana bir yarış olacağı görüşü hakim.

CHP'de 'değişim' süreci resmen başladı! Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor Özgür Özel ile rakip oluyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel 12 Eylül Salı günü ikili bir görüşme gerçekleştirmiş, Özel görüşmenin ardından "İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım" açıklamasında bulunmuştu. 

CHP'de 'değişim' süreci resmen başladı! Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor Özgür Özel ile rakip oluyorlar - Resim : 1

Parti içerisinde 'değişim' tartışmaları devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB adaylığının duyurulmasının ardından geriye genel başkanlık için adı geçen Özgür Özel kaldı.

CHP kulisleri Özel'in adaylığını açıklayacağı iddialarıyla kaynıyor. Özel’in yarın değişim süreci kapsamında üzerinde çalışılan tutum belgesi ile genel başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor.

CHP'de 'değişim' süreci resmen başladı! Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor Özgür Özel ile rakip oluyorlar - Resim : 3

"İSTİFA ETMESİ İÇİN BİR NEDEN YOK"

Cumhuriyet'in haberine göre; Özel’in hem CHP hem de Türkiye için bir çerçeve çizeceği kaydedilirken grup başkanlığına ilişkin de "Özgür Bey’i milletvekilleri grup başkanı seçti. İstifa etmesi için bir neden yok. Takdir kendisinde olacak" yorumu yapılıyor.

Özel’in açıklayacağı tutum belgesinin hem CHP hem de Türkiye’ye yönelik değerlendirmeler içerdiği belirtiliyor. Bu kapsamda da ortaya hem parti hem ülke için bir vizyon konulacağı söyleniyor.

CHP'de 'değişim' süreci resmen başladı! Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor Özgür Özel ile rakip oluyorlar - Resim : 4

İMAMOĞLU DA ÖZEL'İ DESTEKLİYOR

Genel merkez kanadı da Özel’in adaylığı için "Hayırlı olsun, parti ve ülke için iyi olsun” derken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da Özel’i desteklediği belirtiliyor. Partide değişimi savunanlar konuyla ilgili "Ekrem Bey daha önce desteklediğini ifade etmişti ama açıklama günü orada olmaz" bilgisini paylaşıyor.

CHP'de 'değişim' süreci resmen başladı! Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor Özgür Özel ile rakip oluyorlar - Resim : 5

"ÖZGÜR ÖZEL'İN ADAYLIĞI HAYIRLI OLSUN"

Özel’in adaylığını açıklayacak olmasıyla ilgili genel merkez kanadından "Hayırlı olsun" yorumu yapılıyor. Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, "Kurultayda nasıl bir yarış olur" sorusuna "Kemal Bey de aday gösterilecek. Parti için ve ülke için iyi olsun" yanıtını veriyor.

CHP'de 'değişim' süreci resmen başladı! Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor Özgür Özel ile rakip oluyorlar - Resim : 6

"KEMAL BEY ANLAYIŞLIDIR"

Özel’in Kılıçdaroğlu ile görüşmesini ve açıklamasını CHP Genel Merkezi’nde yapacak olmasını değerlendiren parti yönetiminden isimler, "Kemal Bey, Örsan Öymen’e de genel merkezde açıklaması için izin verdi. Onun da adaylığını orada açıklaması bekleniyor. Kemal Bey anlayışlıdır" diyor.

CHP'de 'değişim' süreci resmen başladı! Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor Özgür Özel ile rakip oluyorlar - Resim : 7

İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ilk yorumu yaptı! Hakan Fidan mevkidaşı ile görüştü İYİ Parti'nin kararına 'blöf' dedi! İYİ Parti yerel seçim kararını açıkladı