CHP ve DEM'in Esenyurt'ta 'kent uzlaşı' formülü: Ahmet Özer aday!

CHP, yerel seçimlerde DEM Parti ile 'kent uzlaşı' adı altında ittifak anlaşmasına vardı. 'Kent uzlaşı' formülüyle aday çıkaracakları yerlerin başında gelen Esenyurt'ta CHP'den aday gösterilen Ali Gökmen geri çekilmiş, yerine DEM Partililerin de istediği bir isim üzerinde durulmuştu. O isim, "Devlet kurmak Kürtler’in hakkı" sözleriyle gündeme gelen Ahmet Özer oldu. İşte detaylar...

CHP ve DEM'in Esenyurt'ta 'kent uzlaşı' formülü: Ahmet Özer aday!
  • Son ana kadar 'ortaklık kurulacağı' iddialarını yalanlayan CHP, 'kent uzlaşı' formülünde DEM Parti ile bir araya geldi.
  • CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen adaylıktan çekildiği ortaya çıktı, peşi sıra da DEM Parti'den 'Esenyurt'ta kent uzlaşısına varıldığı' açıklaması geldi.

DEM SÖZCÜSÜ AYŞEGÜL DOĞAN: ESENYUT'TA KENT UZLAŞISI SAĞLANDI

  • DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 17 Şubat tarihinde yaptığı basın toplantısında kamuoyu ile uzlaşıyı duyurmuştu.

CHP ve DEM'in Esenyurt'ta 'kent uzlaşı' formülü: Ahmet Özer aday! - Resim : 2

AHMET ÖZER İLE ANLAŞILDI

  • Esenyurt için isim netleşti. CHP kaynaklarından Ali Gökmen’in adaylığını geri çekilmesiyle 'kent uzlaşısı' kapsamında aday gösterilecek ismin Ahmet Özer olduğu öğrenildi.
CHP ve DEM'in Esenyurt'ta 'kent uzlaşı' formülü: Ahmet Özer aday! - Resim : 3
Ahmet Özer

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

  • CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

    "İstanbul Güngören ve Esenyurt ilçe belediye başkan adaylarımız, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiştir. Ali Gökmen ve Temel Akkoçlar’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Esenyurt ilçesi için Prof. Dr. Ahmet Özer ve Güngören ilçesi için Yüksel Yalçın belediye başkan adayı olarak atanmıştır.

    Kamuoyunun bilgisine sunarız."

CHP ve DEM'in Esenyurt'ta 'kent uzlaşı' formülü: Ahmet Özer aday! - Resim : 4

"DEVLET KURMAK KÜRTLER’İN HAKKI"

  • İsmi öne çıkan Ahmet Özer ise geçmişte, “Irak bölünürse Kürt devletinin tanınması daha kolay hale gelebilir. Ancak, Irak bölünmese de Kürtler’in devlet kurma hakkı vardır” ifadeleriyle gündeme gelmişti.

CHP ve DEM'in Esenyurt'ta 'kent uzlaşı' formülü: Ahmet Özer aday! - Resim : 5

Kaynak: haberet.com

MHP aday listelerini YSK'ya teslim etti İmamoğlu Kurum'un '650 bin konut' projesine karşı çıktı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Akşener'in sözlerine yanıt verdi İYİ Parti'de suikast girişimi! 20 milyon TL'ye kiralık katille anlaştı