CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den Anayasa Açıklamaları ve Ekonomik Sıkıntılar Üzerine Değerlendirmeler

Deniz Yücel, anayasa değişikliği ve ekonomik sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den Anayasa Açıklamaları ve Ekonomik Sıkıntılar Üzerine Değerlendirmeler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında düzenlediği basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. Yücel, anayasa üzerinde yapılmak istenen değişiklikler hakkında, "Biz anayasayı, Anayasa Mahkemesi kararlarını, anayasanın açık hükümlerini yok sayan bir anlayışla anayasa değişikliği için masaya oturmayız" ifadelerini kullandı.

Şehit Jandarma Astsubay İçin Taziyeler

Toplantıda, Ordu'nun Gülyalı ilçesinde meydana gelen bir kazada şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır için taziyelerde bulunan Yücel, ailesine başsağlığı diledi.

Ekonomik Krizin İzleri

Yücel, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Ekonomistlerin devalüasyon riskine dikkat çektiğini belirten Yücel, "Kira sorunu büyüyor, işsizlik artıyor. Asgari ücret, yoksulluk ücretine dönüştü" dedi. Yücel, iktidarın bu durumdan habersiz olduğunu vurgulayarak, "Bu halk bir 3,5 yıl daha bu ağır koşullara dayanamaz" ifadesini kullandı.

Çocuk Cinayetleri ve Adalet Talebi

Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran davasına da değinen Yücel, soruşturmadaki zafiyetlerden şikayet etti. "Gerçek sorumlular hukuk karşısında hesap vermezse, başka Narinler olacak" diye uyardı.

İsrail'in Saldırılarına Tepki

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinen Yücel, "Ayşenur Ezgi Eygi'nin katili, Türkiye Cumhuriyeti'nin takip etmesi gereken bir davadır" ifadelerini kullandı. Ayrıca Lübnan'daki saldırılara atıfta bulunarak, savaş kavramının yeni bir boyuta taşındığını vurguladı.

Laiklik Üzerine Düşünceler

Erdoğan'ın laiklik konusundaki açıklamalarına tepki gösteren Yücel, "Laiklik ilkesini kimse tartışmaya açmaya kalkmasın" dedi ve CHP'nin anayasa değişikliği konusunda kapısının açık olmadığını belirtti. Yücel, anayasa konusunun ancak samimi bir şekilde ele alınması durumunda gündeme gelebileceğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında devam eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kaynak: AA

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a siyasi yasak Kılıçdaroğlu'nu terleten gizli protokol sorusu! Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun yalanladığı protokolü paylaştı Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Kayseri'de konuştu