CHP lideri Özgür Özel, Esad'la görüşme için tarih verdi

Fatih Altaylı'nın Youtube kanalına konuk olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Suriye ile sempatik kanaldan temas ediyoruz. Arka kapı diplomasisi yani. Bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum. Ülkelerinin dönüşe rıza göstermesi, teşvik etmesi, bizim teşvik etmemiz ve kaynak bulmamız gerekiyor." dedi.

CHP lideri Özgür Özel, Esad'la görüşme için tarih verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalının konuğu oldu. 

Özel; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi, görüşmeye gelen tepkiler, yerel seçimler, gelecek seçimler ve siyasetteki ana gündem konuları hakkında konuştu.

"TEK İSTEKLERİ CHP'Yİ İKTİDAR YAPMAK"

Özgür Özel, 2023'teki seçimler için de gelecek seçimler için de Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda adları geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın tek istediğinin "CHP'yi iktidar yapmak" olduğunu söyledi. Özel, "Bir kez daha bir kayıp yaşatırsak, bir daha toparlanma imkanı yok. Mucize yaşadık hep birlikte" ifadesini kullandı.CHP lideri Özgür Özel, Esad'la görüşme için tarih verdi - Resim : 1

CHP lideri, Türkiye'deki sığınmacı meselesiyle ilgili olarak da, "Suriye ile arka kapı diplomasisi yürütüyoruz Önümüzdeki günlerde eğer ayarlayabilirsek, bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum. Ülkelerinin dönüşe rıza göstermesi, teşvik etmesi, bizim teşvik etmemiz ve kaynak bulmamız lazım" dedi. 

"SURİYE İLE ARKA KAPI DİPLOMASİSİ YÜRÜTÜYORUZ"

"Önümüzdeki günlerde eğer ayarlayabilirsek, çok uzun vadede değil, bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum. Aslında Erdoğan da 'istihbaratçılarımız görüşüyor, bunu diplomatik temaslara çevirebiliriz' diyordu.CHP lideri Özgür Özel, Esad'la görüşme için tarih verdi - Resim : 2

Biz de burada kilitli kapıyı açabilir miyiz diye bir arka kapı diplomasisi üzerinden temas yürütüyoruz, olumlu da gidiyor. Önümüzdeki 1-1,5 ay içinde olabilirse Esad ile bir görüşme yapacağım. Öncesinde de Sayın Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ile de görüşebilirim. Türkiye ile bir masaya oturulsun ve sığınmacı sorunu, senin de iç savaş sorununu çözecek adımlar atılsın. Bir Rusya bir de Amerika tarafı var tabii ki, onu da AB katkısı ile hep beraber çözeriz."

"TRENLERE BİNDİRİP YOLLAYACAĞIZ DİYORLAR, YOK ÖYLE BİR ŞEY"

"Türkiye'nin de özendirici şeyler yapması lazım. Belki, Türkiye'de doğan 1 milyon çocuklar için vizesiz dolaşım hakları verilebilir. Bugünden baktığında zaten 10 milyon kişi burada kalırsa 25 milyon olacaklar.

Bu çocukların Türkiye'de okuma, gezme, tatil yapma hakkı olsun. Bir çare düşünülmeli, bir paket hazırlanmalı. Biz bu paketi hazırlıyoruz. Trenlere bindirip yollayacağız diyorlar, yok öyle bir şey.

Ülkelerinin buna rıza göstermesi, teşvik etmesi, bizim teşvik etmemiz ve kaynak bulmamız lazım. Esad ile görüşmeden olmaz. Sen sürüyorsun onları o da dedi ki gelirlerse kimyasal silah kullanacağım, nasıl göndereceksin? İktidar olmadan çözmeye hazırız, 4 yıl sonra çok daha çözülemez bir hale gelecek. Burada bir ulusal mutabakat kuralım. Esad'dan da olumlu sinyaller geliyor. Hiç değilse bunu denemek istiyoruz."

KILIÇDAROĞLU-İMAMOĞLU GÖRÜŞMESİ

"Böyle görüşmeler beni hiç rahatsız etmez. Partide de bir normalleşmeye ihtiyaç olduğu çok açık. Ekrem Başkan ile çok açık bir iletişimimiz var. Kritik bir mevzu olunca direkt birbirimizi arıyoruz, haberdar ediyoruz. Ekrem Başkan, 'Genel Başkanı aradım, yemek yiyelim diye konuştuk, ama tarihi zamanı belli değildi, haber sızdırmışlar ama' dedi."CHP lideri Özgür Özel, Esad'la görüşme için tarih verdi - Resim : 3

Bakan Fidan mevkidaşı Hasani ile Hırvatistan'da bir araya geldi Özgür Özel'den winner ceket açıklaması İYİ Parti'de bir istifa daha Bakan Koca Cuma namazı çıkışı istifa sorularını yine yalanlamadı