CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylıklarıyla ilgili “İki belediye başkanımız da bulundukları görevleri başarı ile yürütüyorlar. Başarı ile sürdürmelerini istiyorum.” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün CHP Genel Merkezi'nde; gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylıklarıyla ilgili soruya verdiği cevap dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunda önce hükümet programının ortaya çıkması gerektiğini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayını erken belirlersek, o farklı bir şey söyleyebilir, liderler farklı bir şey söyleyebilir. Önce bir görüş birliği sağlamamız lazım. Yol haritası çizmemiz lazım. Cumhurbaşkanı adayının da o yol haritası içinde davranması, konuşması, söylemde bulunması gerekir. Son derece kararlı, istikrarlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

"BULUNDUKLARI GÖREVLERİ BAŞARI İLE YÜRÜTÜYORLAR"

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylıklarıyla ilgili soruya yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu:

“İki belediye başkanımız da bulundukları görevleri başarı ile yürütüyorlar. Başarı ile sürdürmelerini istiyorum.” dedi.

"ÖNEMLİ OLAN KİŞİLER DEĞİL"

CHP liderine gelen bir diğer soru ise "CHP'nin adayı siz misiniz?" oldu. Bu konu ile ilgili olarak da "Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Parti Meclisi'nde böyle bir konu konuşulmadı. Önemli olan kişiler değil, önemli olan ülkenin geleceği. Bizim tarihe karşı ülkemize karşı sorumluluğumuz var." açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Almanya programı belli oldu Hedef Türkmen gazını Türkiye'ye getirmek Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'ye son noktayı koydu Bakan Yanık'tan eşcinsellerle ilgili açıklama