CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması

Katıldığı programda gündeme dair konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda da "Cumhurbaşkanı adayı altılı masadaki liderlerden biri olabilir" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol ile "Gündem Özel'' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Cumhurbaşkanı adayı altılı masadaki liderlerden biri olabilir." diyen Kılıçdaroğlu, "Önce biz kendi programımızı oluşturacağız. Hepimiz aynı şeyi söylemeliyiz ki söylem birliği oluşsun. Bunları oluşturmadan aday belirlemek asla asla doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti;

"Diyelim ki aday belli oldu. Daha hükümet programı üzerinde anlaşmamışız. Bir parti lideri ayrı açıklama yapacak, aday ayrı açıklama yapacak. Vatandaş demez mi ki, bunlar daha aralarında anlaşmamış. Önce biz kendi programımızı oluşturacağız. Hepimiz aynı şeyi söylemeliyiz ki söylem birliği oluşsun. Bunları oluşturmadan aday belirlemek asla asla doğru olmaz. Bu çok tehlikeli bir şey, neyi nasıl yapacağımız konusunda anlaşmalıyız.

CUMHURBAŞKANI ADAYI NASIL OLMALI?

Cumhurbaşkanı adayı elbette önemli. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiğini bilmesi lazım. Diyelim ki elektrikler arıza yaptı, ilk gidip sigortaya bakarsınız. Cumhurbaşkanı sigortadır. Krizleri çözecek makamdır. Krizi çözecek anahtar cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı akil bir insan olmak zorundadır. Ön yargısız olmak zorundadır. Toplumu kucaklayıcı olmalıdır. Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek olan altılı masadır, biz de o karara uyacağız.

Topluma biraz umut vermemiz lazım. Toplumda bir beklenti var. O beklentiyi güçlendirmemiz lazım. Gençler geleceklerini yurt dışında arıyor onlara iyi bir gelecek vaat etmek lazım. Bunu sadece ben yapmıyorum diğer liderler de yapıyor. Altı liderin temel hedefi daha güzel bir Türkiye inşa etmek. Her birimizin belki dünyaya bakışı farklı. Ama demokrasi konusunda bir araya gelebildik. Bu birlikteliği büyütmemiz lazım.

"FELAKETE YOL AÇAR"

Olay cumhurbaşkanından çok bir sistem olayı. Seçimden sonra seçilecek cumhurbaşkanının altılı masayı da götürmesi lazım. Cumhurbaşkanı adayını belirledikten sonra liderlerle uyum gibi bir sorun çıkarsa bu felakete yol açar. Hepimiz de bunun farkındayız. Cumhurbaşkanı adayı altılı masadaki liderlerden biri olabilir. Seçimden sonraki süreç çok daha önemli."

Mansur-Akşener-Ekrem ellerini ovuşturacak Bu kez yanıtıyla ters köşe yaptı Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu