CHP ile HDP'nin İstanbul pazarlığı! HDP Esenyurt ve Sultangazi belediyelerini istiyor

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçim öncesi masanın ortaklarına milletvekilliği veren CHP şimdi de ittifak ortaklarıyla belediye pazarlığına başladığı iddia edildi. Gazeteci Abdulkadir Selvi, yaklaşan yerel seçimler öncesinde CHP ile HDP ve İYİ Parti arasındaki adaylık pazarlıklarını anlattı.

CHP ile HDP'nin İstanbul pazarlığı! HDP Esenyurt ve Sultangazi belediyelerini istiyor

14-28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerden sonra CHP Genel Başkanlığına göz diken ve Kılıçdaroğlu'na değişim çağrısı yapan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yönünü İstanbul'a çevirdi.

CHP ile HDP'nin İstanbul pazarlığı! HDP Esenyurt ve Sultangazi belediyelerini istiyor - Resim : 1

İmamoğlu, "mühürlüyüm" dediği İstanbul'u "bir kez daha savunmak için yola çıktığını" söyledi. İmamoğlu, partiler üstü bir ittifak kurarak İstanbul'u yeniden kazanacaklarını öne sürdü.

CHP ile HDP'nin İstanbul pazarlığı! HDP Esenyurt ve Sultangazi belediyelerini istiyor - Resim : 2

İBB Başkanı'nın açıklamalarından sonra gözler ittifakın diğer partilerine çevrildi. 2019 seçimlerinde İmamoğlu'nu destekleyen HDP'den, İmamoğlu'na veto geldi.

CHP ile HDP'nin İstanbul pazarlığı! HDP Esenyurt ve Sultangazi belediyelerini istiyor - Resim : 3

Gazete Duvar'a konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, önceliklerinin kendi ittifakları olan Emek Özgürlük İttifakı'nı geliştirmek olduğunu söyledi.

CHP ile HDP'nin İstanbul pazarlığı! HDP Esenyurt ve Sultangazi belediyelerini istiyor - Resim : 4

 Yaşananların gölgesinde CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Gazeteci Abdulkadir Selvi, CHP ile HDP ve İYİ Parti arasındaki 'İstanbul' pazarlıklarını anlattı.

CHP ile HDP'nin İstanbul pazarlığı! HDP Esenyurt ve Sultangazi belediyelerini istiyor - Resim : 5

"HDP ESENYURT VE SULTANGAZİ'Yİ İSTİYOR"

HDP'nin İstanbul seçimlerine adaylığını açıklayan Ekrem İmamoğlu'na yeniden destek vermek için 'mutabakat imzalama' şartı koştuğunu belirten Selvi, "HDP İstanbul'da bazı semtlerde adaylık talep ediyor. Bunlardan ikisi Esenyurt ve Sultangazi. İYİ Parti için de Üsküdar ve Şile iddiaları konuşuluyor." iddiasında bulundu.

İmamoğlu Bakan Şimşek ile görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul adayı kim? AK Partili Hamza Dağ'dan 85 milyona mesaj Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı bir kin var