CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den belediye başkanlarına kritik uyarı: Genel siyasetten uzak durun

31 Mart Yerel Seçimler sonrası, CHP belediye başkanları ile kapalı bir toplantı gerçekleştiren CHP Lideri Özgür Özel, “Popülizmden ve genel siyasetten uzak durun” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den belediye başkanlarına kritik uyarı: Genel siyasetten uzak durun

CHP Lideri Özgür Özel'in, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı kapsamında belediye başkanları ile yaptığı kapalı toplantıda geçen gündem maddelerinin belli olduğu iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den belediye başkanlarına kritik uyarı: Genel siyasetten uzak durun - Resim : 1

Edinilen bilgiye göre Özel, başarılı belediye hizmetlerinin tüm belediyelerde ortaklaştırılmasının önemine işaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den belediye başkanlarına kritik uyarı: Genel siyasetten uzak durun - Resim : 2

GENÇLERE ÖZEL YENİ PROJE ÇALIŞMALARI

Çalışmaların ortaklaştırılması amacıyla Genel Merkez koordinasyonunda çalışma yapılacağını ifade eden Özel, gençler için özel projelerin, yeni destekleyici adımların belediyeler tarafından atılmasını kaydetti.

CHP Genel Merkezi’nin en çok üzerinde durduğu ve tüm belediyelere yaygınlaştırılmasını istediği projenin, “Genç Kart” uygulaması olduğu bildirildi. Öte yandan belediyelere, emeklilerin geçim sorununu azaltacak hizmetlerin üretilmesi talimatı verildiği de bir diğer iddiaların arasında...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den belediye başkanlarına kritik uyarı: Genel siyasetten uzak durun - Resim : 3

BAŞKANLARA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Toplantıda Özel, belediye başkanlarının israftan, lüksten, şatafattan uzak durması gerektiğini kaydederken, kurulacak etkin denetim mekanizmalarının, başkanların performansının ölçülüp değerlendirileceğini de söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den belediye başkanlarına kritik uyarı: Genel siyasetten uzak durun - Resim : 4

“DÖNEM ŞOV YAPMA DÖNEMİ DEĞİL”

CHP Lideri Özel’in başkanlara şunları  sözleri söylediği de iddia edildi:

“Dönem, ayağa garanti pas dönemi. Tribünlere şov yapma dönemi değil. Sorunları dağ gibi olan vatandaş bizlerden en öncelikli sıkıntılarının çözülmesini bekliyor. Vatandaşa, ‘Bu başkanlar bu işi biliyor. Oy verdim pişman değilim. Allah onlardan razı olsun’ dedirtmemiz lazım. Millet bunu dediği zaman başarı kendiliğinden gelecektir. Bu seçimde Tayyip Erdoğan elindeki kamu gücüyle devletle milleti yarıştırdı. 

Biz her kesimden oy aldık, hizmet edeceğiz. Bu seçimde eski ile yeni yarıştı. Onlar eskide inat etti biz yeni şeyler söyledik. Biz yeni kalmaya halkın içinde kalmaya devam edeceğiz. Sırtımızda büyük bir sorumluluk var. Önümüzde tarihin akışını değiştirme fırsatı var. Atatürk’ün partisini Cumhuriyetin ikinci yüzyılında iktidar yapma fırsatı var.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den belediye başkanlarına kritik uyarı: Genel siyasetten uzak durun - Resim : 5

 

“GENEL SİYASETTEN UZAK DURUN"

Özgür Özel’in öte yandan, yeni seçilen belediye başkanlarına, “Popülizmden uzak durun, genel siyasete karışmayın” talimatı verdiği de belirtildi. Çalıştayın son günü belediye başkanlarına Genel Merkez’den talepleri de soruldu. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre başkanlar en çok, iktidarın belediyeler üzerinde baskısının azaltılması için hukuki destek istediği söylendi.

Kaynak: Ajanslar

Özgür Özel CHP
İYİ Parti'de üst düzey istifa DEM Diyarbakır'da zıvanadan çıktı! Saadet Partisi'nde değişim kurultayı! Temel Karamollaoğlu aday olmayacak MHP'li eski başkan Enver Demirel'den Erdal Beşikçioğlu'na teşekkür