CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Sağlık Bütçesi ve Koruyucu Hizmetler Üzerine Kritik Açıklamalar

Özgür Özel, sağlık bütçesinin şehir hastanelerine ayrılan kısmını eleştirerek koruyucu sağlık hizmetlerine vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Sağlık Bütçesi ve Koruyucu Hizmetler Üzerine Kritik Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı'nda önemli açıklamalar yaptı. 2024 yılı sağlık bütçesinin, şehir hastanelerinin kira bedellerine ödendiğini belirtti.

Şehir Hastanelerine Ayrılan Bütçe

Özel, "2024 tedavi edici sağlık programı için ayrılan bütçenin yüzde 11'inden fazlası şehir hastanelerinin kira bedellerini karşılamak üzere ödendi. Bu rakam 57,5 milyar lira. 'Milletin cebinden kuruş çıkmayacak' denilen hastanelerin kullanım bedeli için bütçeden 2026 sonuna kadar toplam 186 milyar lira ödenecek," dedi.

Sağlık Hizmetleri ve Süreçler

Hükümetin sağlık politikalarını eleştiren Özel, randevu sürelerinin uzaması ve hastaların zorlandığını ifade etti. "Döviz kurlarındaki küçük dalgalanmalar bile, Türkiye'de basit ilaçların eksikliğine yol açıyor," şeklinde konuştu.

Ekonomik Kriz ve Sağlık Hizmetleri

Özgür Özel, Türkiye'nin bir ekonomik krizin içinde olduğunu ve bunun eğitimle birlikte sağlık hizmetlerine de yansıyıp sosyal bir krize dönüştüğünü vurguladı. Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, "2024 için kişi başına ayrılan koruyucu sağlık hizmetleri bütçesi sadece 1243 lira," dedi.

Hizmet ve Aşılama Problemleri

Özel, 2023'te aşılama hizmetlerindeki aksaklıklara da değinerek, "Kızamık ve verem aşılarının zamanında tedarik edilmemesi nedeniyle büyük sorunlar yaşandı," ifadelerini kullandı.

Gelecek Vizyonu

Özgür Özel, gelecekte halkın gerçek anlamda söz sahibi olacağı bir yönetimde, sağlık sorunlarının kökünden çözüleceğini belirterek, "Hastaneler milletin, hizmet etme görevi devletin, onuruyla yaşama hakkı da bu milletindir," dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Tesisleri'nde düzenlenen Birinci...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Tesisleri'nde düzenlenen Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı'na katıldı.

Ali İhsan Yavuz Artvin'de Konuştu Milli Yol Partisi'nden Önemli Protesto Ediz Ün, CHP'den istifa etti Özgür Özel, o milletvekilinin istifasını istedi