CHP Genel Başkanı Özel'den Sinan Ateş davası açıklaması: "Mızrak çuvala sığmıyor"

Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor!" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel'den Sinan Ateş davası açıklaması: "Mızrak çuvala sığmıyor"
  • Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti davasının ilk duruşmasına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dördüncü duruşmada da yer aldı.
  • Duruşmaya verilen aranın ardından konuşan Özgür Özel, şunları söyledi: "İlk duruşmada olduğu gibi, programımız izin verdikçe Sinan Ateş'in ailesinin yanında olmaya devam ediyoruz. Az önce Saniye Anne konuştu. 22 sanık ve sanık avukatının saatlerce süren savunmalarına karşı, Saniye Ateş'in sözleriyle her şeyin özetlendiğini düşünüyorum. Oğlunu nasıl yetiştirdiğini, onu vuranların değil vurduranların kim olduğunu öğrenmek istediğini söyledi. 'Oğlum öldü, babasının kalbi dayanmadı öldü. Ben zaten ölüyüm, bana bunu nasıl yaparsınız' dedi. Gerçekten kimin azmettirdiğini öğrenmek istediğini belirtti. Siyasilerin isimlerini açıkladı ve Sinan Ateş'in öldürüleceğini bildiğini, bunu kendisine söylediğini ve hayatını kurtarmak için kimlerle konuştuğunu anlattı. Sözlerini bitiremeden baygınlık geçirerek salondan çıkarılmak zorunda kaldı."
  • "Gerçekten insanın kanı donuyor. Acılı bir anne, yalan söyleyecek bir hali yok. Oğlunun öldürüleceğini bildiğini ve bu durumu nasıl yaşadığını detaylı bir şekilde anlattı. Birazdan Ayşe Hanım konuşacak. O da çok önemli şeyler söyleyecek. Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor. Ezberletilmiş ifadeler, önceki ifadelerini hatırlamayan ve geri çeken sanıklar, bu olayı basit bir cinayet gibi göstermeye çalışıyorlar. Ancak herkes bu siyasi cinayetin nasıl bir basit cinayete dönüştürülmeye çalışıldığını görüyor. Duruşmayı izleyen herkes aynı sonucu çıkarıyor." diyerek sözlerini tamamladı.
'Erken seçim' yazısı Bülent Arınç'tan ekonomi eleştirisi Kadınlar bekarlık soyadını kullanabilecek mi? Özel'den erken seçim açıklaması: Yarın karar alalım