Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova’daki Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarında tatil yaptığı sırada lojmanın havuzunda ölü bulunmuştu. Kesin ölüm nedeni belli olan Arzu, memleketi Diyarbakır'da son yolculuğuna uğurlandı.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu

Son Dakika: 2007-2011 yıllarında milletvekilliği yapan, 2011-2015 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev alan Kutbettin Arzu, Yalova’da tatil yaptığı sırada Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarının havuzunda ölü bulundu.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu - Resim : 1

KESİN ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ

30 Ağustos'ta gerçekleşen olayda sır perdesi aralandı. Kutbettin Arzu'nun havuza girdiği sırada kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu - Resim : 2

MEMLEKETİ DİYARBAKIR'DA RESMİ KARŞILAMA TÖRENİ

Arzu’nun cenazesi otopsi işlemlerinin ardından memleketi Diyarbakır’a getirildi. 68 yaşında hayata veda eden Kutbettin Arzu için Diyarbakır Havalimanı’nda karşılama töreni düzenlendi.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu - Resim : 3

PROTOKOL KATILDI

Törene, Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, eski AK Parti Milletvekilleri Mehdi Eker ile Ebubekir Bal, yakınları ve partililer katıldı.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu - Resim : 4

AİLE MEZARLIĞI’NA DEFNEDİLDİ

Merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından Arzu’nun cenazesi, Çınar ilçesi İkizkozluk Aile Mezarlığı’nda defnedildi.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu - Resim : 5

KUTBETTİN ARZU KİMDİR?

Kutbettin Arzu, 1 Nisan 1955’te Diyarbakır Bahteri Köyü’nde doğdu. Ekrem ve Emine Arzu’nun oğulları olan Kutbettin Arzu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü tamamladı.

Yüksek lisansını aynı fakültede yaptı. Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü’nde Baş Mimar olarak çalıştı. Mühendislik ve mimarlık firması kurarak serbest iş hayatına devam etti.

Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nde fahri öğretim üyeliği görevi üstlendi.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu - Resim : 6

Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Açev Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu - Resim : 7

DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

2009 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi fakat seçimi kazanamadı.

BAKANLIK DÖNEMİ

2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. 28 Ağustos 2015 tarihine kadar Tarım Bakanlığı Yardımcılığı görevini yürüttü. 28 Ağustos 2015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atandı.

Cansız bedeni havuzda bulunmuştu! Eski Bakan Kutbettin Arzu'nun kesin ölüm nedeni belli oldu - Resim : 8

Kaynak: İHA

ABB Başkanlığına bir kez daha aday İmamoğlu Akşener'e cevap veremedi! Herkese Audi veren Meclis SAADET'e Toyota önerdi Meral Akşener'den 'ortak aday' açıklaması