Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Genel Kurulu’nda EYT sorunuyla ilgili en kapsamlı çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu.

"En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." diyen Bakan Bilgin, çalışmanın ocak ayından önce Meclis'e getirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Bilgin'in konu ile ilgili açıklamaları şöyle;

"EYT konusu Türkiye'nin önündeki en önemli konulardan biri. Uzamasının birkaç nedeni var. Bir defa herkesi dinliyoruz. En son odaları dinlemeye başladık. Bu mesele hep devlet açısından ele alınan bir konuydu fakat doğrudan doğruya işvereni ilgilendiriyor. Yaş sınırı kamuoyunda en çok tartışılan konulardan.

Bir de bizim çalışmanın teknik yönü ile ilgili problemler var. 1999 8 Eylül öncesini kapsıyor. Ama henüz o zaman bizde dijital kayıt sistemi yoktu. Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz.

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman yüce Meclis'te bunu paylaşacağım. Şunu söyleyeceği en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Temel üç kriter var. Bugün yaş şartı olmasaydı ne kadar kişi emekli olur onu açıklamıştım. Bu sayı ocak ayında daha da yükselecek."

Altılı masayı işaret etti Mansur-Akşener-Ekrem ellerini ovuşturacak Bu kez yanıtıyla ters köşe yaptı Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu