Bir CHP klasiği! Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Zeynel Emre yerel seçimler hakkında konuştu: Anketlerde öndeyiz

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerden ağır yenilgiyle ayrılan CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, katıldığı canlı yayında yerel seçimlerle ilgili gelen soruya anketlerde önde olduklarını ve halkın CHP'li belediyelerin yönetiminden memnun olduğunu açıkladı.

Bir CHP klasiği! Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Zeynel Emre yerel seçimler hakkında konuştu: Anketlerde öndeyiz

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerden hezimetle ayrılan CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tabanı ve seçmenlerden gelen 'istifa ve değişim' çağrılarına kulak tıkadı.

Partide MYK üyelerini ve danışmanlarını değiştiren Kılıçdaroğlu'na ilk isyan bayrağını seçim döneminde baba-oğul ilişkisi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açtı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na İBB'yi göstererek kapıları kapattı.

Bir CHP klasiği! Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Zeynel Emre yerel seçimler hakkında konuştu: Anketlerde öndeyiz - Resim : 1

Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayınında, kendilerine yöneltilen 'değişim' çağrıları ve yerel seçimler hakkındaki sorulara yanıt verdi.

'HDP ve İYİ Parti ayrı aday çıkaracaksa CHP seçimleri nasıl kazanacak?' sorusunu cevaplandıran Emre, anketlerde önde olduklarını ve seçimleri yeniden kazanacaklarını iddia etti.

Bir CHP klasiği! Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Zeynel Emre yerel seçimler hakkında konuştu: Anketlerde öndeyiz - Resim : 2

"CHP YÖNETİMİNDEKİ YERLERE BAKTIĞIMIZDA MEMNUNİYET YÜKSEK"

Emre konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:
"(İYİ Parti ve HDP kendi adayını çıkarırsa CHP kazanamaz sorusu) Ben orada aksini düşünüyorum. Sandık bazlı analiz yapıyoruz. Kaybettiğimiz yerler itibarıyla ağırlıklı. Muhtarlık seçimlerinde daha önem gösterecek. Kentlerde, büyükşehirlerde ondan sonra yerel seçimin anlamını oluşturacak ana merkezlere baktığımız zaman oralarda Millet İttifakı'nın adayı daha fazla oy aldı. Buralarda oluşan muhalefet gücü oldukça yüksek. Bu insanlar önümüzdeki dönem iktidara yönelir mi? Ben yönelmeyeceğini düşünüyorum.

Belediyelerin yönetiminden genel olarak halk memnun, CHP yönetimindeki yerlere baktığımızda memnuniyet oranı yüksek. Memnuniyet yüksekken seçmenin kendilerini de partilerimizi de cezalandırma yoluna gideceğini düşünmüyorum. En son seçim sonrasında adını vermeyeyim bir anket firması görülüyor ki bir önceki seçimlerdeki sonuçla benzerlik gösteriyor. Demek ki bir kızgınlık hayal kırıklığı öfkelenen insanların farklı tepkileri oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB çıkışına Scholz'dan açıklama geldi Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu İlk yurt dışı ziyareti KKTC'ye oldu Özbekistan cumhurbaşkanını seçti!