Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olma ihtimaline CHP ne diyor? Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi

CHP'ye 'şeffaf ittifak' mesajları veren DEM Parti, muhataplarından net bir cevap alamaması üzerine İstanbul için nabız yoklamasına başladı. Cezaevindeki HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın "düşünebiliriz" sözlerine, Ekrem İmamoğlu'ndan cevap geldi.

Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olma ihtimaline CHP ne diyor? Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi
  • Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partimiz uygun görürse düşünebiliriz" açıklamasına CHP'nin ne tepki vereceği merak konusu olmuştu.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK YORUM

  • CHP ve DEM Parti arasında özellikle İstanbul için yapılan ittifak görüşmeleri devam ederken gelen sürpriz çıkışın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi.

Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olma ihtimaline CHP ne diyor? Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi - Resim : 1

"DİĞER BİR ADAYIN YORUM YAPMASI DOĞRU DEĞİL"

  • Yedikule Gençlik Spor Tesisi Açılış Töreni sonrası konuşan İmamoğlu, "Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili, diğer bir adayın yorum yapması doğru değil. Dolayısıyla bu konu DEM Parti’nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olma ihtimaline CHP ne diyor? Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi - Resim : 2

ÖZGÜR ÖZEL: HER TÜRK VATANDAŞININ EN DOĞAL HAKKI SEÇME VE SEÇİLME

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dün yaptığı açıklamada, "Her Türk vatandaşının en doğal hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kullanmaya ilişkin irade beyanı herkesin saygı duyması gereken bir yaklaşımdır. Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir" ifadelerini kullanmıştı.

Başak Demirtaş'ın İstanbul'dan aday olma ihtimaline CHP ne diyor? Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi - Resim : 3

BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN ADAYLIK ÇIKIŞI

  • Türkiye 21 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlere kilitlenirken, cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'tan dikkat çeken bir çıkış gelmiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeşil ışık yakan Başak Demirtaş, Dem Parti'yi işaret etmişti.

"PARTİMİZ UYGUN GÖRÜRSE İSTANBUL'DA ADAYLIĞI DÜŞÜNEBİLİRİZ"

  • Demirtaş, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz Dem Parti'den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz. Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: haberet.com

Bahçeli'den Kulp Kaymakamına: Alnından öpüyorum MHP Genel Başkanı Bahçeli'den muhalefete sert tepki İYİ Parti ve Memleket Partisinin İstanbul adayları belli mi? Canlı yayında açıkladı İYİ Parti İstanbul ve Ankara adaylarını ne zaman açıklayacak?