Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal Yardımlar ve Hedefleri Açıkladı

Bakan Göktaş, insan odaklı hizmet anlayışıyla sosyal desteklerin önemini vurguladı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal Yardımlar ve Hedefleri Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği konuşmada, bakanlığının misyonunu anlattı.

Devletimizin Merhametli Yüzü

Göktaş, "Bakanlığımız, devletimizin şefkatli yüzünü, merhametli elini temsil ediyor. Bizim işimiz, insanlara hizmet götürmek ve sorunlarına çözümler üretmektir," diyerek sosyal hizmetlerin önemine dikkat çekti.

Türkiye Buluşmaları ve Teşkilatlar

Bakan, AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreciyle eş zamanlı olarak düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" çerçevesinde teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. "Teşkilatlar, siyasi partilerin kılcal damarlarıdır. 23 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul'a Yatırımlar

Göktaş, İstanbul'a yaklaşık 1.649 trilyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, "Aile ve sosyal hizmetler alanında 74.514 milyon liralık yatırım ve destek sağladık," ifadelerini kullandı.

Sosyal Yardım Çalışmaları

Bakanlık olarak, 38 sosyal hizmet merkezi ile hizmet sunduklarını vurgulayan Göktaş, 2017’den bu yana 638.172 haneyi ziyaret ettiklerini ifade etti. 2024 Ocak itibarıyla sosyal yardımlardan 368.000 hanelerin faydalandığını belirtti.

Kadına Yönelik Hizmetler

Bakan, İstanbul'da şiddet mağduru kadınlara destek sağlamak amacıyla 9 kadın konukevinin aktif olarak hizmet verdiğini ve şiddetle mücadelede önemli adımlar atıldığını söyledi.

Gelecek Hedefleri

Bakan Göktaş, "İnşallah, hep birlikte başarılarla dolu nice 23 yılı birlikte gerçekleştireceğiz. El birliğiyle Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşacağız," diyerek geleceğe dair umut dolu mesajlarını dile getirdi.

Esnaf ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Konuşmalarının ardından, Bakan Göktaş, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas ile birlikte dükkanları ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş (sol 4), AK Parti'nin 8. Büyük Olağan...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş (sol 4), AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongre süreciyle eş zamanlı başlayan "Türkiye Buluşmaları" kapsamında Başakşehir İlçe Başkanlığını ziyaret etti, partililerle bir araya geldi.

Kaynak: AA

Milli Eğitim Bakanı Tekin Kayseri'de Öğretmenlerle Buluştu Bahçeli'den DEM Partili vekillerle tokalaşmasına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST paylaşımı AK Parti'den Kadro Değişikliği Açıklaması