AK Parti'li Hasan Turan'dan Filistin için güçlü mesaj

Hasan Turan, Filistin'deki duruma dikkat çekerek ateşkes talep etti ve uluslararası toplumu eleştirdi.

AK Parti'li Hasan Turan'dan Filistin için güçlü mesaj

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Filistin'deki insani duruma dair önemli açıklamalarda bulundu. Turan, "Orta Doğu'daki bu ateş bir an önce söndürülmeli, azgın işgalciler durdurulmalıdır. Derhal ateşkes sağlanmalıdır. Eğer bu yapılmazsa Orta Doğu'daki ateş tüm dünyayı yakacaktır," şeklinde konuştu.

FİLİSTİN’DEKİ ACI GERÇEKLER

Turan, Gazze'deki soykırımın 365 gününü geride bıraktıklarını belirtirken, bu süreçte 17 bin çocuğun hayatını kaybettiğini, 11 bin 487 kadının ve 14 bin erkeğin şehit olduğunu kaydetti. "Bir yılda 25 bin çocuğun anne ve babasını kaybettiğini dile getirirken, 902 ailenin tüm bu süreçte şehit olduğunu ifade etti.

İSRAİL'İN SALDIRILARI VE BATI'NIN İKİLİ OYNADIĞI ROL

Turan, 1948'den bu yana her gün katliam yapan İsrail'e karşı uluslararası toplumun sessiz kaldığını vurguladı. "İsrail artık bir devlet değildir, emperyalizm tarafından desteklenen bir terör şebekesidir," dedi. Ayrıca, Batılı devletlerin bu duruma göz yumması ve özellikle ABD'nin terör devletine sağladığı destek konusunda da eleştirilerde bulundu.

ULUSLARARASI KURULUŞLARIN ROLÜ VE YENİDEN YAPILANDIRILMASI İHTİYACI

Birleşmiş Milletler'in (BM) etkisiz kaldığını belirten Turan, "BM varoluş amacını yitirmiştir. Cılız kınamalara kimse aldırış etmiyor. Bu sistem, güçlüyü kollarken mazlumları göz ardı etmektedir," şeklinde eleştirilerde bulundu.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ: 7 EKİM

Turan, 7 Ekim'in sadece bir yıl dönümü değil, Orta Doğu için yeni bir başlangıç olduğunu belirterek dünya genelindeki protestolara da dikkati çekti. "İsrailli ve ABD'li yöneticiler, yaptıkları politikalarla yalnızca başkalarını değil, kendilerini de tehlikeye atıyorlar," dedi.

AK Parti milletvekilleri, bu basın açıklamasında Türkiye ve Filistin bayrakları ile destek mesajlarının yer aldığı dövizler taşıyarak toplumsal bir dayanışma sergiledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan...

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Meclis'te basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri ile Meclis'te temsil edilen bazı siyasi partilerden milletvekilleri de katıldı.

Gelecek ve Yeniden Refah Partileri Arasında Kritik İstişare Özgür Özel yasak aşk iddialarına patladı Mehmet Muş, Iraklı Parlamenter Dosaki ile Görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü