AK Parti'den Yeni Anayasa Çalışmaları ve Ekonomi Değerlendirmesi

Ali İhsan Yavuz, yeni anayasa çalışmaları ve Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den Yeni Anayasa Çalışmaları ve Ekonomi Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Artvin Valiliği Kaledibi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' programında önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Anayasa'nın ilk dört maddesine dokunmadan, kalan tüm maddelerle ilgili yeni bir müzakere süreci başlatmak istiyoruz," dedi.

Demokratik Siyasi İşleyiş Vurgusu

Siyasi partilerin demokrasinin temel taşları olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Siyaset, milletin ve devletin menfaati için yapılan bir mücadelenin adıdır," ifadelerini kullandı. Ayrıca, siyaseti dava bilinciyle yürüttüklerini ve "Makamların geçici olduğunu, davanın ise daimi olduğunu" belirtti.

Türkiye'nin Savunma Sanayisi ve Ekonomik Performansı

Yavuz, Türkiye'nin savunma sanayi alanında büyük başarılar elde ettiğini söyleyerek, uluslararası basında yer alan Türkiye’nin İHA'ları ve SİHA'larına dikkat çekti. "Dünya, Türkiye'nin savunma sanayi hamlelerine gıptayla bakıyor," şeklinde konuştu.

Ekonomik İstikrar ve Gelecek Vizyonu

Son günlerde Türkiye'nin ekonomik durumuna dair konuşulan enflasyon ve fiyat istikrarı konularına değinen Yavuz, "Ekonomi rayına oturuyor; enflasyon düşme eğiliminde," açıklamasında bulundu. 2028'den önce seçim yapılmayacağına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın net açıklamalarını hatırlatmış ve "Seçim zamanında yapılacak," ifadelerini kullanmıştır.

Yeni Anayasa Üzerine Düşünceler

Yeni anayasa tartışmalarına değinen Yavuz, "Anayasa'nın ilk dört maddesine dokunma niyetimiz yok. Toplumun da böyle bir beklentisi bulunmuyor," dedi. Anayasa değişikliği ile ilgili olarak, "Yeni demokratik bir sivil anayasa oluşturmak istiyoruz," kelimeleriyle açıklamalarına son verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz (sağ 2), Artvin Valiliği Kaledibi Sosyal...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz (sağ 2), Artvin Valiliği Kaledibi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında, AK Parti İl Teşkilatı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yavuz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Milli Yol Partisi'nden Önemli Protesto Ediz Ün, CHP'den istifa etti Özgür Özel, o milletvekilinin istifasını istedi Mustafa Destici, Eskişehir Gündemini Değerlendirdi