AK Parti'de tartışma yaratan değişim takvimi: Kongre 2025'e bırakıldı

AK Parti'de değişimi getirecek kongrenin 2025 yılında yapılacak olması tartışmalara yol açtı. 2028 seçimleri öncesi yeniden kongreye gitmemek için 2025'e planlanan değişim sürecine karşı çıkanların olduğu öğrenildi.

AK Parti'de tartışma yaratan değişim takvimi: Kongre 2025'e bırakıldı
  • Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun kulis haberine göre; AK Parti'de parti yönetiminde beklenen değişimin zamana yayılması ve kongrenin 2025 yılına bırakılması ihtimali, parti içinde tartışmalara yol açtı.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu takvim konusunda ikna edildiği belirtilirken, parti içinde ve Kızılcahamam kampına katılanlar arasında bu durum tepkiyle karşılandı.

AK Parti'de tartışma yaratan değişim takvimi: Kongre 2025'e bırakıldı - Resim : 1

"DEĞİŞİM OLACAKSA GECİKTİRİLMEMELİ"

  • Toplantılarda, kongrenin 2025’e bırakılmaması gerektiği vurgulanarak, "Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz. Kongre ertelenerek, değişim alttan yukarıya doğru yapılmak isteniyor. Böyle şey olmaz. Önce yukarıda oturanların değişmesi lazım" şeklinde değerlendirmeler yapıldı.

'2028 SEÇİM ÖNCESİ YAPILACAK BİR KONGRE OLUMSUZ ETKİLER'

  • Parti yönetimi, kongrenin 2025 yılına bırakılmasının gerekçesini şöyle açıklıyor:
  • "Bu yıl kongre yapılırsa, 2028 yılına kadar (3 yıllık süre nedeniyle) yeni bir kongre sürecine daha girmemiz lazım.
  • Seçim öncesinde kongre tartışmaları bizi olumsuz etkiler. Bu nedenle, kongreyi 2025 yılında yaparsak, yeni vitrin ve yeni kadro AK Parti’yi 2028 seçimine götürür.
  • Zaten seçimlerin 2027 yılında yapılması ihtimali de yüksek. Bu nedenle iç tartışmaları, kongre tartışmalarını 2025 yılında bitirip, önümüze bakarız."

AK Parti'de tartışma yaratan değişim takvimi: Kongre 2025'e bırakıldı - Resim : 2

KONGRE 2025 MAYIS YADA EYLÜLE KALACAK

  • Cumhurbaşkanına sunulan taslak takvime göre, bu sonbaharda ilçeler başta olmak üzere kongre sürecinin başlatılması, 2025 yılının mayıs veya eylül ayında ise büyük kongrenin yapılması öngörülüyor. Bu süreçte, değişimin kademeli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak: haberet.com

DEM'li Tatvan Belediye Başkanına soruşturma Bahçeli'ye verilen bir mesaj mıydı? Akşener ile Erdoğan 7 yıldır görüşmezken neden şimdi görüştü? Doğu Türkistan'ı ziyaret eden Bakan Fidan kravatıyla mesaj verdi