AK Parti ile Yeniden Refah Partisi ittifak yapacak mı? 'Görüşmeler kesildi' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile ittifak görüşmelerinin kesildiğini ifade ederek "En son geçen hafta pazar günü olacak görüşmeyi ertelemek istediklerini bildirmişlerdi. Onun dışında herhangi bir randevulaşma söz konusu olmadı" diyerek görüşmelerin ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceğinin gelecek günlerde belli olacağını söyledi.

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi ittifak yapacak mı? 'Görüşmeler kesildi' açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. AK Parti ile görüşmelerin bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda soruları yanıtlayan Kılıç, "Tabii ki değişik zeminlerde hep ifade ettik, İstanbul'da yeniden bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi ittifak yapacak mı? 'Görüşmeler kesildi' açıklaması - Resim : 1

SEÇİM BEYANNAMESİ VE ADAYLARI 28 OCAK'TA AÇIKLAYACAKLAR

Bütün illerde partisinin adaylarını desteklemeyi arzu ettiklerini kaydeden Kılıç, 28 Ocak'ta Ankara'da kamuoyuna yerel seçim beyannamesiyle belediye başkan adaylarını duyuracaklarını bildirdi.

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi ittifak yapacak mı? 'Görüşmeler kesildi' açıklaması - Resim : 2

İSTANBUL SEÇİMLERİNDE DESTEKLEYECEKLER Mİ?

Suat Kılıç, yerel seçimlerde büyükşehirlerdeki Cumhur İttifakı adaylarına destek verip vermeyecekleri sorusuna şu yanıtı verdi:

"Dün AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında üçüncü görüşme gerçekleşecekti. Fakat AK Parti heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesini rica etti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir. Bir ittifak talebi olduğuna göre bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. Her ittifak bir mutabakat zemini üzerinde inşa edilir. AK Parti ile devam eden görüşmelerin bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek. Tabii ki değişik zeminlerde hep ifade ettik, İstanbul'da yeniden bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz. Ancak kendi seçmenimizin iradesine her zeminde sahip çıkma niyet ve irademizi de sergilemekten geri durmuyoruz."

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi ittifak yapacak mı? 'Görüşmeler kesildi' açıklaması - Resim : 3

 

"NET BİR FEDAKARLIK ORTAYA KONURSA"

"İttifak pazarlıkları" olup olmadığı sorusu üzerine Kılıç, "ne alırsan kardır" yaklaşımında olmadıklarını söyledi ve "Biz ahlaki, ilkesel ve duruş temelli bir anlayışı temsil ediyoruz. AK Parti, böyle bir ittifakta mutabakatı sağlamak için yapabileceği fedakarlığı net bir şekilde ortaya koyduğunda çerçeve netliğe kavuşacak" dedi.

AK Parti ile Yeniden Refah Partisi ittifak yapacak mı? 'Görüşmeler kesildi' açıklaması - Resim : 4

AK PARTİ'DEN KONYA'YI İSTEDİLER Mİ?

İttifak pazarlığında AK Parti'den Konya'yı istedikleri iddialarına da yanıt veren Kılıç, "AK Parti'den Konya Büyükşehir Belediyesi'ni istemedik. Bizden duymadıklarınıza inanmayın. Bizim herhangi bir talep ya da girişimimiz bu anlamda olmayacak. Ama AK Parti'den görüşmelere yeniden başlamak ya da bir liderler zirvesi gerçekleştirmek gibi bir talep gelirse, elbette bu talebe olumlu bakacağımızı ifade ettik" dedi.

Kaynak: AA

TKP Kadıköy için kararını verdi! CHP'den İYİ Parti'ye bildiri tepkisi: Kim kimin yanında, nerede duruyor? Özel ve Kılıçdaroğlu cenaze töreninde bir araya geldi İYİ Parti'de 130 kişilik istifa! Bir ilçenin içi boşaldı