Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Gazze Açıklamaları

Yılmaz Tunç, Erzurum'da İsrail'in Gazze'de işlediği suçlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Gazze Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Türkiye Buluşmaları' programı çerçevesinde Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu. Gazze'de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Tunç, İsrail'in uluslararası kuralları hiçe saydığını vurguladı.

İsrail'in Soykırım Uygulamaları

Konuşmasında İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 41 binden fazla insanı katlettiğini ifade eden Tunç, 'Bir terör devleti gibi hareket ediyor' diyerek durumu sert bir dille eleştirdi.

Uluslararası Kuruluşların Yetersizliği

Tunç, uluslararası kuruluşların Gazze'deki soykırımı durdurmakta çaresiz kaldığını belirterek, dünya genelindeki boykot ve protestoların maalesef bir sonucu olmadığını vurguladı. 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Dünya 5'ten büyüktür' ifadesini herkesin artık tekrar ettiğini söyledi.

Adalet Arayışı

Bakan, uluslararası adalet sisteminin de revizyona ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Bakan Tunç, Türkiye'nin bu süreçte mazlumların yanındaki yerini alarak insan haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti.

Osmanlı Dönemine Değinme

Tunç, Osmanlı döneminde Filistin'de barışın hüküm sürdüğünü hatırlattı. 100 yıldır Filistin halkının çektiği zulmü vurgulayarak, bu durumun sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Başvuru

Bakan, Türkiye'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, İsrail hakkında soykırım suçlamasında bulunduğunu aktardı. 'Bu adaletsizliğin sona ermesi için büyük bir gayret içindeyiz' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye Buluşmaları" kapsamında geldiği Erzurum'da Valiliği ziyaret etti. Ziyarette Bakan Tunç'a çiçek takdim edildi.

Bakan Yerlikaya'dan 'Narin' açıklaması İmamoğlu'ndan hakkındaki davayla ilgili açıklama ABB Başkanı Yavaş: "Adaylık Tartışmaları Gereksiz" Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması