ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'Halk Ekmek işe alımlarında rüşvet iddiaları'na suç duyurusu

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında çarpıcı iddialarda bulunmuş, ABB iştiraki olan Halk Ekmek Fabrikası'na işe alımlarda rüşvet alındığını öne sürmüştü. Özcan, "İşe girmek için kredi çekip rüşvet verenler var. Bunu da ispatlarım" derken Mansur Yavaş'tan karşı hamle geldi. Yavaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'Halk Ekmek işe alımlarında rüşvet iddiaları'na suç duyurusu

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Halk Ekmek A.Ş.’de "para karşılığı işe alım yapıldı" iddiası üzerine 21 Temmuz 2023’de teftiş başlatarak olayın açıklığa kavuşması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. 

"ARACIYA 20 BİN TL İLE 40 BİN TL ARASINDA PARA YATIRIYORLAR"

İddialar AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan tarafından dile getirilmiş, Özcan katıldığı bir televizyon programında, "Halk Ekmek eskiden vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek ulaştırmak için hizmet verirdi. Ama bunlar onu bile beceremedi. Halk Ekmek Fabrikası'nda işe girmek isteyenlerden rüşvet alındı. Bunu da ispatlarım. İşe girmek isteyen bir kişi aracıya 20 bin TL ile 40 bin TL arasında para yatırıyor" demişti.

"BU YÖNTEM İLE 200 KİŞİ İŞE GİRDİ"

İşe girişlerde kredi çekip rüşvet verenler olduğunu belirten Özcan, "Bu yöntem ile 200 kişi işe girdi. Benim bu iddiamı çürütürse Yavaş ben görevi bırakırım. Eğer bunu ispatlayamazsa kendisi görevi bırakacak mı merak ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

MANSUR YAVAŞ'TAN SUÇ DUYURUSU

Yavaş yönetimi, bu iddiaları dile getiren AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da tanık olmasını talep etti. 

Yavaş, daha önce katıldığı bir Belediye Meclisi toplantısında “Benim dönemimdeki herhangi bir personelim yolsuzluktan yargılanırsa namus şeref sözü, sizlerle beraber ben de o davaya müdahil olacağım. Yetimin hakkını hep birlikte savunacağız. En ufak duyum alırsanız savcılığa başvurun dedikodu yapmayın. Varsa bir yolsuzluk götürün savcılığa verin. Sizinle beraber takip edeceğim. Söz veriyorum” demişti. 

İYİ Parti'den istifa eden 62 üye MHP’ye katıldı Eski Bakan'ın ölüm nedeni belli oldu ABB Başkanlığına bir kez daha aday İmamoğlu Akşener'e cevap veremedi!