6'lı masadan dağılma sinyalleri

Seçimden önce oy oranını ölçmenin mümkün olmadığını bu nedenle 6'lı masada her partinin eşit olduğunu belirten Ali Babacan, aksi halde her partinin kendi yoluna gitmesi gerektiğini ifade etti.

6'lı masadan dağılma sinyalleri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "6'lı masadaki liderler, Cumhurbaşkanı ile aynı yetkiye sahip olacak" sözleri gündem olmuştu.

Ahmet Davutoğlu daha sonra ise katıldığı canlı yayında ise masadan kalkma sinyali vererek "Bırakalım siyaseti bu çok bilmişlere, 'Şunun oy oranı bu' desin. Mesela biz çıkalım masadan madem o zaman. Saadet Partisi'nin de oy oranına bakılsın. Demokrat Parti'nin de bakılsın. Ayrılalım, seçim mi kazanacaksınız? Yüzde 1 buçuk arasında. Yüzde 1 buçukla da seçimi kaybedersin, yüzde 49 buçukla da cumhurbaşkanlığı seçimini." ifadelerini kullanmıştı.

Aynı konu bu kez Medyascope'ta Ruşen Çakır tarafından DEVA Partisi genel Başkanı Ali Babacan'a soruldu.

"O ZAMAN HER PARTİ KENDİ YOLUNA"
Babacan da Davutoğlu'na yakın bir değerlendirmede bulundu ve "o zaman her parti kendi yoluna" ifadelerini kullandı.

Babacan şöyle konuştu:

"Bu tartışma gayet doğal. Çünkü 6'lı masa Türkiye'de bir ilk. O yüzden insanlar bunun özünü bir miktar anladı ama anlayamayanların da olduğunu anlıyoruz. Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz. Öyle bir çalışma ile seçime gidilmez. Öyle bir çalışma ile gidilse o zaman her parti kendi yoluna.

"BU PARTİLERİN HEPSİ EŞİTLER OLARAK BU MASAYA OTURMUŞTUR"
Biz masaya hangi anlayışla oturduk. Bu partilerin hepsi eşitler olarak bu masaya oturmuştur. Nasıl Avrupa Birliği'nde Lüksemburg ile Almanya eşitler olarak masaya otururken, nasıl mutabakat ile karar alıyorsa bu masa da öyle bir masa."

İYİ Parti seçim kampanyasında Ekrem İmamoğlu detayı! "Uslu durduğun sürece seninle işimiz yok" CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu şaşırtan soru Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masa eleştirisi