Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan miting çağrısı! Mansur Yavaş'a seslenerek "Atatürk ve Türk Milleti’ne borcunuzu ödeme zamanı" dedi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yeni bir ittifak yolunda ilerleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, her fırsatta dile getirdiği 'Aday gösterilmesi halinde Mansur Yavaş'ı destekleyeceğiz' açıklamasını, altılı masanın dünkü 12'nci toplantısının ardından da yineledi. Özdağ, "Sayın Yavaş, 6’lı masa liderlerinin siyasi hesapları Türk Milleti’nin isteklerinden ve geleceğinden önemli değildir" dedi. Özdağ ayrıca 5 Mart Pazar günü halkı miting yapmaya davet etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, altılı masanın dün akşam gerçekleşen toplantısının ardından bir kez daha 'Mansur Yavaş' çağrısında bulundu. Özdağ, geçtiğimiz gün de, "Cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş'ı gösterirlerse aday çıkarmayıp destekleyeceğiz. Mansur Yavaş aday gösterilmezse kuracağımız yeni ittifakın Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'dir" ifadelerini kullanmıştı.

Dünkü toplantıdan aday çıkmaması, adayın 6 Mart'ta Pazartesi günü 13. toplantıda açıklanacağının belirtilmesi üzerine Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylıkları gündeme geldi.

"ATATÜRK VE TÜRK MİLLETİ’NE BORCUNUZU ÖDEME ZAMANI"
2023 seçimlerinde oyları bölmek istemeyen muhalefet kanadındaki Ümit Özdağ da siyaseten Mansur Yavaş'ı desteklediğini attığı tweet ile bir kez daha ifade etti. Özdağ, Mansur Yavaş'ı da etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Yavaş, 6’lı masa liderlerinin siyasi hesapları Türk Milleti’nin isteklerinden ve geleceğinden önemli değildir. Kılıçdaroğlu’na minnet duyabilirsiniz. Ancak Atatürk’e daha büyük minnet duymalısınız. Atatürk ve Türk Milleti’ne borcunuzu ödeme zamanı. Cesur olun."

ÖZDAĞ'DAN HALKA ÇAĞRI
Özdağ, kısa bir süre sonra şu ifadeleri kullanarak Ankara halkını Mansur Yavaş'ın adaylığı için Büyükşehir Belediyesi önüne davet etti: 

"Türk halkının iradesi ile siyasetçi pazarlıkları arasında mücadelede gerçekleşiyor. Artık halkın Mansur Yavaş’ı sahaya davet etme zamanı geldi. 5 Mart Pazar günü saat 15.00’te Türk halkını Ankara Büyükşehir Belediyesi önüne “Mansur Başkan Göreve” çağrısında bulunmaya davet ediyorum."

"NEREDE KALMIŞTIK?"
Öte yandan adaylık toplantısının ardından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den bomba bir tivit geldi. İnce üstü kapalı cumhurbaşkanı adaylığı konusunda göz kırptı. Özdağ'ın açıklamasını doğrulayan İnce, "Nerede kalmıştık?" dedi.

Ekrem İmamoğlu adaylığı hakkındaki görüşlere kapıyı kapattı 6'lı masa arasındaki adaylık karmaşası medyayı da birbirine düşürdü Depremin siyasi isimlere maliyeti ne oldu Muharrem İnce'den adaylık çıkışı