Ümit Özdağ'ın 5'li ATA ittifakı resmen kuruldu! Cumhurbaşkanı adayları da belli: Sinan Oğan

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ittifak hazırlığındayken, İnce'nin "Ben kimsenin yedek adayı değilim" çıkışıyla ittifaktan vazgeçtiğini duyurması üzerine yeni ittifakını belirledi. İmza töreniyle Ata İttifakı'nı açıklayan Özdağ, Cumhurbaşkanı adaylarının Sinan Oğan olduğunu açıkladı. Aday Oğan, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, "Sığınmacı sorununu biz çözeceğiz" dedi.

Ümit Özdağ'ın 5'li ATA ittifakı resmen kuruldu! Cumhurbaşkanı adayları da belli: Sinan Oğan

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçime 5'li ittifakla gidiyor. İttifakın adı ve adayı belli oldu.

ATA İTTİFAKI HANGİ PARTİLERDEN OLUŞUYOR?
Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'
nden oluşan ittifakın adı ATA ittifakı olarak belirlendi. Ümit Özdağ Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının Sinan Oğan olduğunu açıkladı.

Özdağ, sürpriz çıkışını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Ümit Özdağ'ın 5'li ATA ittifakı resmen kuruldu! Cumhurbaşkanı adayları da belli: Sinan Oğan - Resim : 1

İMZA TÖRENİ YAPILDI
Bugün saat 14.00'de parti binasında imza töreni düzenleyerek ittifaka resmiyet kazandıran Özdağ, törenin ardından kürsüye çıkarak topluluğa seslendi. Özdağ şu ifadeleri kullandı:

Her iki ittifak da Cumhuriyetimizin kuruluş öncesinde 1921 Anayasası'ndan yola çıkacağız diyerek, 1924'te Gazi Mustafa Kemal tarafından inşa edilen devleti yeniden kuracaklarını ifade ediyorlar.
İşte bu ortamda Ata İttifakı'nda bir araya gelen bizler, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi üzerinde ilerlemek için yola çıktık. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir üniter devlet olduğundan hareketle asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye'nin tarikat ve cemaatler arasından paylaştırılan kurumları iktidarımızda geri vereceğiz. Soygun ve talan düzenini durduracağımıza, suçlulardan hesap soracağımıza dair sözümüzü veriyoruz. 14 Mayıs'a kadar büyük bir mücadeleyi hep birlikte vereceğiz.

Ümit Özdağ'ın 5'li ATA ittifakı resmen kuruldu! Cumhurbaşkanı adayları da belli: Sinan Oğan - Resim : 2

ADAY SİNAN OĞAN: HEP BİRLİKTE ZAFERE GİDECEĞİZ
ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan da yaptığı ilk konuşmada sığınmacı soruna dikkati çekti. Halka seslenen Oğan şu ifadeleri kullandı:

Bugün burada toplanan kalabalık yörük çadırının ateşini yakmıştır. Bu ateş tüm Türkiye saracaktır. Sayın Genel Başkanımız Ümit Özdağ'ın söylediği ve bugün Türkiye için demografik bir tehdide dönüşmüş sığınmacı sorununu Türkiye'ye bunları getiren AKP iktidarı çözebilir mi? Onun müsebbiblerinden biri olan HDP ile kol kola giren Millet İttifakı bunu çözebilir mi? Ya 13 milyon sığınmacıyı kabul edeceksiniz ya da geleceksiniz beraber yürüyeceğiz. Elbette ki sahada daha çok konuşacağız. Bizim arkamızda para babaları yok, dış güçler yok. Ne ABD ne Rusya ne Çin; her şey Türklük için. Biz size güveniyoruz. Ne mutlu Türküm yazısını kaldıranlara da buna sessiz kalanlara öyle bir bağıracağız ki sandıklar, 'Ben Türk'üm hakkımı çiğnetmeyeceğim' diyeceğiz yorulmayacağız, çalışacağız. Bugün bir seçim karşısındayız. Bize televizyonlar ambargo uyguluyor, her türlü devlet imkanları kısıtlanıyor. Yılmayacağız mücadeleye devam edeceğiz. Hep birlikte zafere gideceğiz.

Ümit Özdağ'ın 5'li ATA ittifakı resmen kuruldu! Cumhurbaşkanı adayları da belli: Sinan Oğan - Resim : 3

YAVAŞ'TAN İSTEDİĞİ CEVABI ALAMAMIŞTI
Sürecin en başından beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday göstermek istediklerini vurgulayan Özdağ, Yavaş cephesinden istediği cevabı alamayınca kendine alternatif bir yol arayışına girmişti.

Ümit Özdağ'ın 5'li ATA ittifakı resmen kuruldu! Cumhurbaşkanı adayları da belli: Sinan Oğan - Resim : 6SİNAN OĞAN KİMDİR?
Azeri kökenli olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır.

Sinan Oğan, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde kayınpederi aracılığıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilmiştir.

FETÖ'nün 2011'de kaset kumpaslarıyla ele geçirmeye çalışıp başaramadığı MHP'yi, 2015 sonrası bölme çalışmalarına Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ ile birlikte katılmıştır.

26 Ağustos 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edildi. Açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015 tarihinde ihraç edildiği MHP'ye geri döndü. 10 Mart 2017 tarihinde Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile birlikte MHP'den tekrar ihraç edildi.

Terör örgütünün kapatılan kanalı Samanyolu TV'de 2015'te ekranlara çıkması ile eleştirildi.

Ümit Özdağ'ın 5'li ATA ittifakı resmen kuruldu! Cumhurbaşkanı adayları da belli: Sinan Oğan - Resim : 7

Kılıçdaroğlu'ndan konteyner çağrısı Karamollaoğlu'ndan çarpıcı sözler! 'Erbakan'ın kemiklerini mi sızlatıyorsunuz?' sorusuna sert yanıt E-Devlet YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Depremzede vatandaşlar yeni adres beyanları 17 Mart saat 23.59'a kadar yapabilecek!