Son dakika... YSK'dan son dakika açıklamaları! Dakika dakika yaşananlar, liderlerden gelen açıklamalar! 28 Mayıs'ta neler yaşandı? Hepsi Haberet.com'da

Son dakika... Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylaması için oy verme işlem saat 17.00’de sona erdi. Seçimde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı. Peki 28 Mayıs'ta neler yaşandı? Gün boyunca dakika dakika tüm sıcak gelişmeler Haberet.com'da yer aldı.

Son dakika... YSK'dan son dakika açıklamaları! Dakika dakika yaşananlar, liderlerden gelen açıklamalar! 28 Mayıs'ta neler yaşandı? Hepsi Haberet.com'da

Türkiye’nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde oy verme işlemleri saat 08.00 itibarıyla başladı, bu işlem saat 17.00’ye kadar sürdü. 

Haberet.com olarak 28 Mayıs'ta yaşanılanları dakika dakika sizlere aktardık...

Güncelleme saati: 22.30
Açılan sandık oranı: %99,7

Recep Tayyip Erdoğan: %52,13
Kemal Kılıçdaroğlu: %47,87

İŞTE 28 MAYIS'TA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR;

22:22 İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER HALKA SESLENDİ
Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Bize düşen bunu anlamak ve gereğini yapmaktır. Milletimiz seçim sonuçları üzerinden umutsuzluğa kapılmasın, karamsarlık hissetmesin. Demokrasiye inanıyorsak seçimlerin demokrasilerdeki en temel düşünce olduğunu unutmasın. Biz ilk günden beri milletimizin sesini dinleyerek hareket ettik. Hiçbir şahsi ihtirasın olmasına izin vermedik. Bu nedenle zaman zaman ağır eleştirilere maruz kaldık. Bedel ödedik. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Milletimizin kararının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım ki kazanmışlık hırsı gözünü kör etmez. 

21:40 CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU HALKA SESLENDİ
"Demokrasi mücadelemizin gerçek kahramanları kadınlarımız ve gençlerimizdir. Halkın otoriter rejimi değiştirme çabası net olarak ortaya çıkmıştır. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Benim asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen daha büyük sorunlardır. Şuandan itibaren bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum."

21:22 DEVLET BAHÇELİ HALKA SESLENDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuştu: "Bundan sonrası Türkiye'nin asrıdır"

21:15 SANDIKLARIN YÜZDE 99,2'Sİ AÇILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 52,08
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,92

20:35 SANDIKLARIN YÜZDE 98,7'Sİ AÇILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 52,09
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,91

20:15 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HALKA SESLENDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutunun önünde halka hitap etti.

20:00 YSK'DAN AÇIKLAMA
Şu anda sandıkların yüzde 75.42'si açıldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 53.41, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyu yüzde 46.59'a ulaştı.

19:24 YSK'DAN AÇIKLAMA
"Şu anda oyların yüzde 50,4'ü girildi. Veri girişi devam ediyor."

19:20 SANDIKLARIN YÜZDE 93'Ü AÇILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 52,50
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,50

19:15 SANDIKLARIN YÜZDE 91,6'SI AÇILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 52,61
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,39

19:08 AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLMA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların yüzde 85'inin açıklamasıyla basın karşısına geçti. CHP'nin açıklamalarını hedef alan Sözcü Çelik:
Açıklanan sonuçlar Sayın Cumhurbaşkanımıza yüksek teveccühün yansıdığını gösteriyor. CHP Sözcüsü parti müşahitlerine verilmesi gereken dersleri ekranlardan paylaştı. Bütün bu süreçte Faik Bey'in bilmesi gereken suyu bulandıran 14 Mayıs gecesi iki belediye başkanının açıklamalarıydı. Aramızda kalsın kazandık gibisinden millet iradesine saygısız bir tavır koydular.

Sayın Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs gecesi kimse sokağa çıkmasın çok büyük olaylar olacak demişti. Bugün de bir demokrasi şöleni gerçekleştiriyoruz. Bu tablonun neticesi resmi organlar tarafından açıklandığında hep birlikte göreceğiz. Telaşa gerek yok. CHP'nin panik havası üretmesine gerek yok, bütün verilere herkes ulaşabiliyor. Milletimizin demokrasiye sahip çıkma girişimidir. Bu günler demokrasiye saygı günleridir. Demokratik iradesini kullanan vatandaşlarımız demokrasiye sahip çıkmıştır. Sonuçları bekleyeceğiz.

Şimdi de çıkmışlar telaş içinde şu saatteki açıklamamızı bekleyin diyorlar. Akıl vermeye kalkıyorlar. Bugün bundan uzak durun.

19:05 SANDIKLARIN YÜZDE 87,5'İ AÇILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 52,93
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,07

18:55 SANDIKLARIN YÜZDE 82,6'SI AÇILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüzde 53,41
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 46,59

18.55 CHP'DEN 2. AÇIKLAMA
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: Bizim sistemlerimize göre nefes nefese bir yarış var. Tüm usulsüzlükleri takip edip önleyeceğiz. Birleştirme tutanakları takip edeceğiz. Bütün bu işlemler bitene kadar görev başından ayrılmayacağız. Aziz milletimiz anbean doğru bilgileri bizden almaya devam edin. Her iki kişiden birinin oyunu almış görünüyoruz.

18.47 YSK'DAN AÇIKLAMA: VERİ AKIŞINDA PROBLEM YOK
YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada, "Veri akışında bir problem yok. Siyasi partilerle de paylaşımlar yapıyoruz. Son oyları biz açıklayan kadar bekleyin. YSK verilerine göre şu ana kadar yüzde 25 veri akışı oldu. Siyasi parti temsilcilerimizle de sonuçları paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

18.10 YSK BAŞKANI RESMEN DUYURDU: YASAKLAR KALKTI
YSK Başkanı Ahmet Yener basın karşısına gelerek açıklamalarda bulundu. Yener, "18.15 itibarıyla yayın ve veri girişine izin verilmişti. Her hangi bir problem yoktur." dedi.

17:33 CHP'DEN İLK AÇIKLAMA:
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: Islak imzalı tutanaklara sahip çıkacağız. Örgütlerimiz her türlü engellemeye rağmen görevlerinin başındalar. Genel merkezimizde sonuçları takip ediyoruz. Milletimizin iradesini sonuna kadar koruyacağız ve kazanacağız.

Sandık görevlilerimize ve müşahit arkadaşlarımıza görevlerini tekrar hatırlatmak istiyorum. Bütün bu işlemler bitene kadar görevinizden ayrılmayacaksınız. Görevinizin başından ayrılmayacaksınız. Sonuçlar kesinleşene kadar kimse oldu bitti yapmasın. Milletimiz saat 19.00'da yapacağımız açıklamayı beklesin.

17:05 YSK BAŞKANI AHMET YENER'DEN İLK AÇIKLAMA:
"İkinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır. İtirazlar da değerlendirilmiş ilgili Seçim kurullarına gönderilmiştir. Seçmenlerimize cumhurbaşkanı adaylarımıza temsilcilere sandıklarda görev alan tüm görevlilere be bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, STK’lara ve süreci baştan beri bizimle birlikte takip eden basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum."

17:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk açıklama: 

17:00: Yurt genelinde sandıklar kapandı.

16:00: Sandıkların kapanmasına son 1 saat kaldı.

15:30: KEMAL KILIÇDAOĞLU'NDAN SEÇMENE ÇAĞRI
"Hala oy kullanmamış kardeşim, sandığa git, üşenme, oyunu kullan. Geleceğin yürüyüş mesafesi kadar yakın."

14:10 AK PARTİLİ ÇELİK: BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI OY VERMEYE DAVET EDİYORUZ
Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye bir kere daha büyük bir demokrasi sınavını bütün gücünü göstererek veriyor. Tabii ikinci tur seçimler Türkiye'nin ilk defa deneyimlediği seçimler. O bakımdan bir rehavete kapılmaması yönünde hepimiz buna dikkat çekiyoruz. Herkes sandığa gitmeli, oyunu kullanmalı ve sandıklara sahip çıkmalıyız. Bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya ve demokrasimize güç vermeye davet ediyoruz" dedi.

14:10 AK PARTİLİ ÇELİK: BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI OY VERMEYE DAVET EDİYORUZ
Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye bir kere daha büyük bir demokrasi sınavını veriyor. Rehavete kapılınmamasını söylüyoruz. Huzur ve güven içinde seçim yapıyoruz. Önemli olan burada herkesin sandığa gidip oyunu kullanması. Bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyoruz" dedi.

12:55 SEÇİME İLİŞKİN PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA
Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine ilişkin sosyal medya hesapları yolu ile provokatif paylaşımlar yapanlar hakkında resen soruşturma başlatıldı.

12:10 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OYUNU KULLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda oy kullandı. Erdoğan, "İkinci turu da 28 Mayıs’ta gerçekleştiriyoruz. Burada partiler yok 1 metro boyunda pusula yok. Sadece 2 aday söz konusu. Bu iki adaya halkımız oyunu vereceği için seri şekilde oylama bitecektir. Türk demokrasi hayatında ilk defa böyle bir oylama şahit olduğumuz vaka, ve bu dünya tarihinde yüzde 90’a varan katılımla gerçekleşen yok. Demokratik mücadelesini en güzel şekilde verdi. Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katılım son ana kadar rehavete ulaşmadan gerçekleşmesini vatandaşlarımdan rica ediyorum" dedi.

12:09 KEMAL KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Arjantin İlkokulu'nda kullandı. Kılıçdaroğlu, "Otoriter bir yönetimden kurtulmak için bu ülkeye gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımı sandığa davet ediyorum. Oylarını kullansınlar, oylarını kullandıktan sonra da sandıklara sahip çıksınlar. Çünkü bu seçim çok zor koşullarda gerçekleşen bir seçimdir. Her türlü karalama, her türlü iftira yapıldı. Ama ben halkın sağduyusuna güveniyorum. Ve mutlaka bu ülkeye demokrasi gelecek, özgürlük gelecek, insanlar huzur içinde bu ülkenin caddelerinde sokaklarında gezebilecekler. Ve siyasetçileri de özgürce eleştirebilecekler.  Oy kullanan ve oyunun hakkını arayan bütün vatandaşlara buradan yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum. Hepinize selamlar, saygılar sunuyorum. Sağ olun var olun diyorum" ifadelerini kullandı.

11:57 DEVLET BAHÇELİ OYUNU KULLANDI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Ankara'da kullandı. Bahçeli, "Yeni yüzyılın ilk seçimi bugün tamamlanmış olmaktadır. Milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

11:43 SİNAN OĞAN OYUNU KULLANDI
Sinan Oğan, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Seçim ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Ülkemizde bu seçimin istikrarı getireceğini ümit ediyorum. Bu seçim bize insanları linç etmenin ne kadar yanlış olduğunu, demokratik haklarını mahalle baskısı kurarak elinden almanın hangi sonuçları doğuracağını göstermesi açısından önemlidir. İnce'ye yapılanı kınadığımı, depremzedelere yapılanı kınadığımı, bize dönük yapılanları kınadığımı ifade etmek istiyorum." dedi.

10:35 YSK BAŞKANI AHMET YENER: SEÇİMLER ERKEN SONUÇLANABİLİR
YSK Başkanı Ahmet Yener, oyunu kullandığı okulda açıklama yaptı. Yener, "14 Mayıs’taki seçimlerde cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partimizin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimde sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de sonuçların daha erken çıkacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

10:30 MERAL AKŞENER: İNŞALLAH ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLUR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oyunu İstanbul'da kullandı. Akşener, “Oylarımızı kullandık çok önemli bir seçimin ikinci safhasında. Hepiniz için, hepimiz için önemli. Özellikle gençlerin geleceği açısından çok önemli bir seçimin bu safhasında oylarımızı kullandık. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlı olur. Hayırlara vesile olur. Allah inşallah gönlümüzdekini nasip eder" dedi. Akşener, seçim sürecini Ankara’da takip edeceğini söyledi.

10:23 BAKAN KURUM: BAYRAM HAVASINDA OYUMUZU KULLANACAĞIZ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, oyunu Ataşehir'de kullandı. Kurum burada yaptığı açıklamada, "85 milyon vatandaşımızla bir kez daha sandık başına gidiyoruz. 14 Mayıs’ta olduğu gibi tüm vatandaşlarımızın demokratik bir olgunlukla katılım sağlayacağı bir seçimi yaşama arzusuyla oyumu kullandık. Seçimimiz ülkemize, milletimize 780 bin kilometre kare vatan toprağımıza tüm dünyaya hayırlı olsun diyorum. Bayram havasında oyumuzu kullanacağız. Akşam da inşallah Türkiye Yüzyılı’nı başlatacağız" ifadelerini kullandı.

09:03 BAKAN SOYLU: ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR GÜVENLİK PROBLEMİ OLMAMIŞTIR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı seçimi 2’nci turu için oyunu kullandı. Bakan Soylu, "Ülkemiz yaklaşık 60 güne yakın demokratik bir olgunlukla, demokrasinin bütün koşul ve kurallarıyla birlikte hem milletvekili seçimlerini hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hem de seçimlerin nasıl demokratik bir şenliğe dönüştürülebileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Yarından itibaren inşallah milletimiz, ülkemizin geleceği ve huzuru için güzel bir başlangıcı tercih edecektir. Tercih, başımızın üzerinedir. Bugün sabah itibariyle tüm Türkiye’de 08.00 itibarıyla oy kullanma işlemi başlamıştır. Şu ana kadar da herhangi bir güvenlik problemi olmamıştır" diye konuştu.

08:30 BAKAN BOZDAĞ OYUNU KULLANDI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sabah saatlerinde TAD Rasime Polat İlkokulu'ndaki 2102 nolu sandıkta oyunu kullandı.Bozdağ, "Bugün milletimiz, evlatlarımızın, ailemizin, milletimizin ve devletimizin geleceği için karar verecektir. Verecekleri kararın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şanlıurfa'da seçim, büyük bir demokratik olgunluk içinde geçiyor. Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur. Türkiye ve aziz milletimiz bu konuda geçmişten bugüne demokratik olgunluğun en güzel örneklerini vermiştir, bu seçimde de aynı şekilde gidip iradesini sandığa yansıtacaktır ve demokratik olgunluğun en güzelini göstereceklerdir" dedi.

08:00 TÜRKİYE GENELİNDE OY VERME İŞLEMLERİ BAŞLADI

Son dakika... YSK'dan son dakika açıklamaları! Dakika dakika yaşananlar, liderlerden gelen açıklamalar! 28 Mayıs'ta neler yaşandı? Hepsi Haberet.com'da - Resim : 2

İKİNCİ TURDA KİMLER YARIŞACAK?
2. tur seçiminde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

Türkiye genelinde bugün saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri, saat 17.00'de sona erecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak.

Son dakika... YSK'dan son dakika açıklamaları! Dakika dakika yaşananlar, liderlerden gelen açıklamalar! 28 Mayıs'ta neler yaşandı? Hepsi Haberet.com'da - Resim : 3Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecek.

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı kendisine ulaşmayanlar, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinden öğrenebilecek.

Son dakika... YSK'dan son dakika açıklamaları! Dakika dakika yaşananlar, liderlerden gelen açıklamalar! 28 Mayıs'ta neler yaşandı? Hepsi Haberet.com'da - Resim : 4

YASAKLAR NELER?
Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

Seçmen, oy pusulasındaki cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan veya Kemal Kılıçdaroğlu'nu tercih ettikten sonra oy pusulasını zarfa koyarak sandığa atacak.

Oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından kullanılan oyların sayım ve dökümü yapılacak.

Son dakika... YSK'dan son dakika açıklamaları! Dakika dakika yaşananlar, liderlerden gelen açıklamalar! 28 Mayıs'ta neler yaşandı? Hepsi Haberet.com'da - Resim : 5GÖRME ENGELLİLER NASIL OY KULLANACAK?
Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için bu seçimde de seyyar sandıklar oluşturulacak. Bu seçmenler, seyyar sandıklarda oylarını kullanabilecek.

Ayrıca, görme engelliler bu seçimde de ilk kez 14 Mayıs seçimlerinde uygulandığı gibi kendileri için hazırlanan şablonla oy kullanabilecek.

Otogarlar doldu taştı! Vatandaşlar ikinci kez sandık başına gidiyır Canan Kaftancıoğlu'ndan olay olan paylaşım Yurt dışında kullanılan oyların tamamı Türkiye'de Seçim yasakları başladı