Son dakika haberleri... Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı! Peki şimdi ne olacak? Haberet YSK üyelerine sordu

Son dakika haberleri... Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlere artık saatler kalmışken adaylıktan çekildiğini açıkladı. İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası oy pusulaları değişecek mi? YSK'nın Muharrem İnce kararı ne olacak? Haberet, akıllardaki tüm soruları YSK üyelerine sordu. İşte Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası son durum...

Son dakika haberleri... Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı! Peki şimdi ne olacak? Haberet YSK üyelerine sordu

YSK üyelerinden edindiğimiz bilgilere göre; Muharrem İnce'nin şu anda YSK'ya adaylıktan çekilmeyle ilgili bir başvurusu yok. YSK, Türkiye'de seçimlerle ilgili yetkili kurum olduğundan dolayı gelecek bir resmi başvuru üzerine karar alıyor.

MİLLETVEKİLLERİ KARARLARI EMSAL OLACAK
Bununla birlikte kurumun daha önce milletvekili adaylığından çekilmek isteyenlerde olduğu gibi bir karar alacağı da ifade ediliyor. Milletvekilliği adaylığından çekilmek isteyenler için YSK'nın verdiği ara karar ise "Seçimden sonra değerlendirilmesi yönünde" oluyor. Bir başka deyişle İnce'nin adaylıktan çekilmesi de resmi olarak seçimlerden sonra değerlendirilecek. 

EDİTÖRÜN NOTU: Muharrem İnce, adaylıktan çekildiğini YSK'ya resmi olarak bildirse bile seçime artık sayılı saatler kaldığı için pusulada bir değişiklik olmayacak. YSK ise İnce'nin çekilmesiyle ilgili kararı seçim sonrası verecek. İnce'ye verilen oylar geçersiz sayılmayacak ve başka bir adaya da yazılmayacak. İnce'nin cumhurbaşkanı için seçilmesi gereken yüzde 50+1'lik oyu alması halinde ise ikinci tura en çok oyu alan iki aday kalacak.  

 MUHARREM İNCE NE DEDİ?
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce adaylıktan çekilirken "Pazar günü sandığa gideceğiz. Memleket Partisi Türkiye'nin geleceği için önemlidir, mutlaka o Meclis'te olmalıdır. HDP var, CHP listelerindeki DEVA'lı, Gelecek'li var. Bir de AKP var. Atatürkçüler azınlıkta olacak. Memleket Partisi mutlaka o Meclis'te olmalıdır. İstedikleri kadar montaj kaset yapsınlar Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum. Bu atılan iftiralara, Saray'a giden CHP'liden başlayarak 'Saray'dan para aldı, çekilemez' diyenlere bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum; bu sahte dekontlardan, görüntülerden çekindiğim yok. 45 gündür direniyorum. Adaylıktan çekiliyorum. Türkiye'ye üçüncü seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde, seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum, adaylıktan çekiliyorum." açıklamasını yaptı. 

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK YORUM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Ankara Mamak'ta düzenlenen mitingde, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili yaptığı yorumda "Şimdi ne yaptı adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş. Tabi niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar devam etseydi. Şimdi biz diğerleriyle devam ediyoruz. Önemli olan benim milletimin vereceği karar." dedi. 

 KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇAĞRI
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından yaptığı paylaşımda "Benim çağrım hala geçerli. Eski kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakalım artık. Sayın İnce’yi Türkiye’nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin…" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: haberet.com

Muharrem İnce'nin çekilmesinin ardından gözler Sinan Oğan'a çevrildi! Oğan adaylıktan çekilecek mi? DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Muharrem İnce'nin adalıktan çekilişini değerlendirdi Erdoğan’dan İnce yorumu "Üzüldüm" İnce'ye kumpas sonrası Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığına mı?