Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Meral Akşener'e İYİ Parti İstanbul İl Binası kurşunlanma tepkisi: Özür dileyecek misin?

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti İstanbul İl Binası'nın camına isabet eden kurşunlar sonrası sert sözler söyleyen Meral Akşener'e "Bizim yönlendirmemiz şeklinde kurşunlandığı yalanını yaydı. Tayyip Erdoğan'ın hayatında bu tür ahlaksızlık, bu tür adilik olmamıştır. Senin geçmişinde varsa bilemem. Failler ortaya çıktı şimdi özür dileyebiliyor musun? Dileyemez, bu bir cibiliyet meselesidir." diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de seslendi.

Erdoğan, şunları söyledi: 

"ÖZÜR DİLEYEBİLİYOR MUSUN?"
"Hanımefendi, önce gel Çam Sakura'yı gör; Ankara'daki iki şehir hastanemizi gör. Allah düşürmesin ama eksikliğini de vermesin. Şehir hastanelerimiz olmasa kovidde biz ne yapardık. Bunları biz üç ayda bitirdik hanımefendi, 3 ayda. Beni çok asabi görmüş, bana papatya çayı tavsiye ediyor. Biz de kendisine rezene çayı tavsiye ettik. Bizim yönlendirmemiz şeklinde kurşunlandığı yalanını yaydı. Tayyip Erdoğan'ın hayatında bu tür ahlaksızlık, bu tür adilik olmamıştır. Senin geçmişinde varsa bilemem. Failler ortaya çıktı şimdi özür dileyebiliyor musun? Dileyemez, bu bir cibiliyet meselesidir. Özellikle hanım kardeşlerimden bu hanımefendi bir ders vermenizi istiyorum. Çok çalışacağız ve sandıkları da inşallah patlatacağız."

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz cuma günü partisinin İstanbul İl Binası'na isabet eden kurşunlar sonrası önce Twitter'dan "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!" açıklamasını yapmıştı.

Ardından da "Sana cumhurbaşkanı demem lazım ama cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz 1. kattan ve 3. kattan kurşunlanmıştır.

‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan’ dendi evim basıldı. Bu defa da beni kendinle uğraştırma denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı.

Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız. Bu seçmene yapılan büyük bir hakarettir. Aziz milletim bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener'i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey." ifadelerini kullanmıştı. 

Olayın yaşandığı günün akşamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zanlının yakalandığını açıklarken İstanbul Emniyeti ise İYİ Parti İstanbul İl Binası yakınlarındaki bir inşaattan hırsızlık yapmak isteyenlere karşı güvenlik tarafından açılan ateş sonucu mermilerin isabet ettiğini belirtti. 

Kılıçdaroğlu'na: Seccadenin üzerine ayakkabıyla basabilir CHP'den teşkilatlara talimat gitti! Milletvekili adayı merkezden seçilecek Haberet TBMM'den bildiriyor: İşte muhalefetin vergi reformları Bahçeli'den oy pusulası açıklaması: Bu hayra işarettir