Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 dönem kuralını istisnasız uyguladı! İşte aday listesine giremeyen AK Partililer

Son dakika haberleri... AK Parti'nin YSK'ya teslim edilecek milletvekili aday listesine son şekil verildi. Buna göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 dönem kuralını istisnasız uyguladı. Buna göre AK Parti'de Binali Yıldırım, Mustafa Şentop, Bülent Turan gibi isimler listede yer almıyor.

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 dönem kuralını istisnasız uyguladı! İşte aday listesine giremeyen AK Partililer

Son dakika seçim haberleri... 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde partiler milletvekili aday listelerini bugün (9 Nisan) akşam 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edecek. 

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNE SON ŞEKİL VERİLDİ
Partilerde bu gece yarılarına kadar hareketli dakikalar yaşandı. YSK'ya teslim edilecek milletvekili aday listelerine son şekil verildi.

AK PARTİ'DE 3 DÖNEM KURALI UYGULANDI
Hürriyet'ten Ebru Karatosun ve Turan Yılmaz'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başından beri geceleri sahura kadar kurmaylarıyla beraber yoğun bir şekilde çalıştığı milletvekili listelerine son noktayı koydu. AK Parti listeleri bugün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim ediliyor. Erdoğan’ın 3 dönem kuralını istisnasız uyguladığı belirtildi.

SON DAKİKA! AK PARTİ'DE LİSTEYE GİREMEYEN İSİMLER
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş ile Yılmaz Tunç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de 3 dönem kuralına takılan isimler arasında yer alıyor.

ESKİ BAKANLARIN DÖNÜŞÜ
AK Parti listelerinde sürpriz isimler de yer aldı. Eski bakanlar Lütfi Elvan’ın Mersin’den, Faruk Çelik’in Artvin’den, Nihat Zeybekçi’nin ise Denizli’den ve Abdülhamit Gül’ün Gaziantep’ten aday gösterildiği ifade ediliyor. Tüm bakanların vekil listelerinde olacağı belirtilmişti. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık’ın aday gösterilmediği öğrenildi.

İYİ Partili Aytun Çıray'dan 'oylarımız baraj altı' açıklaması Fermuar modelinde karar 16'ya çıktı 'Hile yapıldı' diyen isim İYİ Parti'den istifa etti! Ümit Özdağ'dan '19' hesabı