Son dakika haberleri... CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını sadece resmi olarak açıklamak kaldı! Faik Öztrak: Gönlümüzden geçen aday Kemal Kılıçdaroğlu

Son dakika haberleri... CHP, dün yapılan Grup Toplantısı'nda cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiğini açıkladı. CHP Sözcücü Faik Öztrak da "CHP'lilerin gönlünden geçen aday Kemal Kılıçdaroğlu" olduğunu ifade etti. Dünkü toplantı ve bugün yapılan açıklamanın ardından CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu sadece resmi olarak açıklaması kaldı. Meral Akşener'in ise geçen hafta yaptığı "Biz o masaya noter olarak oturmadık" açıklaması sonrası ne tepki vereceği merak konusu.

Son dakika haberleri... CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını sadece resmi olarak açıklamak kaldı! Faik Öztrak: Gönlümüzden geçen aday Kemal Kılıçdaroğlu

Son dakika haberleri... Türkiye günlerdir Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki depremle yatıp kalkıyor. Depremden geçen 3 hafta sonunda Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci kaldığı yerden devam ediyor. Ancak önümüzdeki günler Millet İttifakı'nda olası bir krize gebe. 

KILIÇDAROĞLU'NA TAM YETKİ
CHP, dün basına kapalı olarak Grup Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda CHP'nin cumhurbaşkanı belirleme sürecinde tam yetki Kemal Kılıçdaroğlu'na verildi. Karar, toplantı sonrası CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel tarafından açıklandı. 

 "GÖNLÜMÜZDEKİ ADAY KEMAL KILIÇDAROĞLU"
CHP Sözcüsü ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Faik Öztrak, bugün Cumhuriyet'e dikkat çeken açıklamalar yaptı. Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuşan Öztrak "Partinin Kemal beyin adaylığında netleştiği kulislere yansıdı. Partinin yetkili kurullarının iradesi altılı masada nasıl ortaya konacak, Kemal bey 'adayım' diyecek mi?" sorusuna "Parti Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, bundan sonra yürütülecek tüm süreçlerde, genel Başkanımıza oy birliğiyle tam yetki verdi. Böylece partimiz genel başkanımızla birlikte olduğunu bir kez daha vurguladı." yanıtını verdi. 

"CHP'LİLERİN GÖNLÜNDEKİ ADAY GENEL BAŞKANIMIZDIR"
Öztrak "Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda CHP’nin geri adım atma ihtimali var mı?" sorusunu ise "Cumhuriyet Halk Partililerin gönlündeki aday genel başkanımızdır. Ama daha önce söylediğim gibi adayı belirleme yetkisi Millet İttifakı liderlerindedir." sözleriyle yanıtladı. 

 MERAL AKŞENER NE DİYECEK?
Bu gelişmeler sonrası CHP'nin Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'nin Genel Başkanı Meral Akşener'in ne diyeceği de merak konusu. Hatırlanacağı üzere Akşener, geçtiğimiz hafta "Gücümüzü birleştirip 13. Cumhurbaşkanını seçtireceğiz, dolayısıyla o zaman rol icabı kurulmuş bir masa olur ki bu, o bir noter görevi gören bir masa. Benim bilgimiz içinde bu masa noter görevi görmeyecek." açıklamasını yapmıştı. 

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU BUGÜN BİR ARAYA GELECEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün bir araya gelecek. 

Millet İttifakı adaylarını bu hafta açıklayacak mı? Adaylık'ta tam yetki Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deprem bölgesindeki vatandaşlar nasıl oy kullanacak? Akşener o sözlere çok kızdı: Bu masa noter görevi görmeyecek