Son dakika haberleri... Ankara kulisleri bunu konuşuyor: Ekrem İmamoğlu'nun bağımsız adaylık hesabı

Son dakika haberleri... Millet İttifakı, hala cumhurbaşkanı adayını belirleyebilmiş değil. Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamayla bir kez daha kendisini işaret etti. Ancak Ekrem İmamoğlu da henüz kendisini denklemden çıkarmış değil. Ankara kulislerinde ise Ekrem İmamoğlu'nun bağımsız adaylık planı konuşuluyor. İşte detaylar...

Son dakika haberleri... Ankara kulisleri bunu konuşuyor: Ekrem İmamoğlu'nun bağımsız adaylık hesabı

6'lı masanın oluşturduğu Millet İttifakı, geçtiğimiz perşembe günü yaptıkları 11. toplantıda adaylarını belirleneceği tarih olarak 13 Şubat'ı işaret etti. Kamuoyu merakla 13 Şubat'ı beklerken gündemdeki isimlerden de hamleler gelmeye devam ediyor. 

KILIÇDAROĞLU, YİNE KENDİSİNİ TARİF ETTİ!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Halk TV'de kendisine yöneltilen "CHP'nin adayı siz misiniz?" sorusuna  "Her parti doğal olarak kendi liderini görmek ister" cevabını verdi. 

Son dakika haberleri... Ankara kulisleri bunu konuşuyor: Ekrem İmamoğlu'nun bağımsız adaylık hesabı - Resim : 1

EKREM İMAMOĞLU'NUN ADAYLIK STRATEJİSİ
CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı ve hatta cumhurbaşkanı olmak istediği artık bir sır değil. Ancak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun şu sıralar bir adım daha öne çıkması İmamoğlu, cephesinde yeni adımların atılmasını sağlıyor. 

İMAMOĞLU, ÖNÜMÜZDEKİ İKİ SEÇİMİ TEHLİKEDE GÖRÜYOR
İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis ve siyasi yasak kararı şu anda istinafta. İBB Başkanı ve kurmayları sürecin en az 2 yıl süreceğinden dolayı Ekrem İmamoğlu'nun 2025'te aday olamayacağını ve hatta bu sürenin 2028'e kadar süreceğini öngörüyor. 

PLAN: BAĞIMSIZ ADAYLIK
Türkiye turuna başlayan ve toplamda 15 şehri gezecek olan Ekrem İmamoğlu'nun stratejisini Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kulis bilgilerine dayandırarak şöyle yazdı

"Masaya sahadan mesaj veriyor. “Masada Kılıçdaroğlu hâkim olabilir ama sahada ben varım” diyor. Masadaki planı sahadaki gücü ile bozmaya çalışıyor. Buna rağmen başarılı olabilecek mi? Masadan çıkması imkânsız görünüyor. Bu aşamada Akşener faktörünün devreye girmesi bekleniyor. Akşener, tek cumhurbaşkanı yardımcılığı ile fiili başbakanlık rolünü elde edemediği takdirde masaya Ekrem İmamoğlu’nun ismini getirecek. Ama Kılıçdaroğlu’na rağmen masadan İmamoğlu isminin çıkması beklenmiyor. Ekrem İmamoğlu da bunun farkında. Bunun üzerine, “Benim ismim masaya da geldi ama engellendi. Bu durumda ben de millete gidiyorum, diyecek. Bağımsız aday olacak” deniliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilecik'te gençlerle buluştu Fansız gazetesi Le Monde yazdı: Erdoğan anketlerde yükseliyor, Devlet Bahçeli'den "Aziz milletim sıra sende" mitinginde önemli açıklamalar Aday çıkaramıyorlar adaylığıma çamur atıyorlar!