Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni açtı: 20 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek

Son dakika... Temeli 3 Temmuz 2020 tarihinde atılan İstanbul Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin inşa çalışması tamamlandı. Caminin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada camide aynı anda 20 bin kişinin ibadet edebileceğini belirtti ve "Bu semtin adı Levent. Acaba neden Levent? Çünkü Barbaros Hayreddin Paşa'nın askerleri denizci olduğu için Levent'ti, bundan dolayı semtin adı Levent olarak kaldı." dedi.

3 Temmuz 2020'de temeli atılan, İstanbul Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii Çalışmalar 2 yıl 10 ay süren çalışmaların ardından açıldı.

Caminin tasarımı denizcilik sembolleriyle oluşturuldu. Caminin diğer bölümleri gibi mihrap kısmı da özel işçilikle yapıldı.

Caminin yapım maliyetleri, Barbaros Hayrettin Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne hayırseverler tarafından yapılan bağışlarla karşılandı.,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barbaros Hayreddin Paşa Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Camii bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar:

"KAPTAN-I DERYA BURADAN BOĞAZ'A HAREKET ETTİ"
"Açılışını yaptığımız Barbaros Hayreddin Paşa Camii'nin hayırlı olmasını diliyorum. İşçisinden memuruna ustasından sanatçısına herkese şahsım adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu semtin adı Levent. Acaba neden Levent? Çünkü Barbaros Hayreddin Paşa'nın askerleri denizci olduğu için Levent'ti, bundan dolayı semtin adı Levent olarak kaldı. Bize sorduklarında da buraya Barbaros Hayreddin Paşa adı yakışır dedik. Kaptanı derya buradan Boğaz'a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barbaros Hayreddin Paşa Camisi'nin açılış törenine katıldı.

"750 MİLYON LİRA"
Bu semt böyle bir camiye hasretti. Kısa zamanda da inşası gerçekleşti. 750 milyon liraya bitirildi. Rabbim camimizin içinden cemaati minaresinden ezanı eksik etmesin.

"CAMİDE DENİZCİLİK TEMALARINDAN YOLA ÇIKILMIŞTIR"
Osmanlı denizciliği Barbaros Paşa zamanında zirveye çıkmıştır. Türk denizciliğinin abide ismi Barbaros Paşa'yı şükranla yad ediyorum. Adını yaşatmak üzere inşa ettiğimiz camiyi onun mirasına hem de şehrimizin kültürel dokusuna uygun yapıda olduğunu görüyoruz. Denizcilik temalarından yola çıkılmıştır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barbaros Hayreddin Paşa Camisi'nin açılış törenine katıldı.

"PAZAR GÜNÜNÜ DE UNUTMUYORSUNUZ"
Camimizde toplamda 20 bin kişi aynı anda ibadet edebilecektir. Atölyeleri kütüphanesi ve kafeteryası ile her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştür. Camimize sahip çıkan, bu eseri ihya eden kardeşlerime teşekkür ediyorum. 

Pazar gününü de unutmuyorsunuz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barbaros Hayreddin Paşa Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Memleket Partisi belgeleri YSK'da Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olacak? Rusya seçimlere müdahale etti mi? Kremlin açıklama ATA İttifakı ortaklarından biri, kapısında tehdit notu buldu