SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı. Erdoğan, "Türkiye bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla gerçekleştirmiştir" dedi. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşımız ikinci tura kalmasını istediyse de başımızın üstünde yeri var" şeklinde konuştu.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki AK Parti Genel Merkez Binası'nda balkon konuşması gerçekleştirdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;
"Bu sevdalıların buluşması. Birileri mutfakta biz de balkonda. Türkiye bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla gerçekleştirmiştir. Resmi olmamak kaydıyla açık ara önde bulunuyor. Hem yurt içi hem yurt dışı oyları geliyor. Yurt dışı oyları biraz daha gecikecek. Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Seçimde önde olduğumuzu bildiğimiz halde, net olarak önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. Sonucu beklerken burada sizin sevginize karşılık vermek için geleneksel balkon konuşmamızı şimdiden yapalım dedim. Maşallah, bu ne aşk bu ne sevda! Sözlerime İstanbul'dan Ankara'ya ve buraya gelene kadar sevgileriyle, coşkularıyla ahte vefalarıyla destek veren kardeşlerime teşekkür ediyorum. Şüphesiz en büyük teşekkürü rekor bir takılımla sandık başına giderek ülkesinin ve kendisinin geleceğini sandığa yansıtan vatandaşlarımın her birine ediyorum. Seçimde tercihini bizden, AK Parti'den, Cumhur İttifakı'ndan yana kullanan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kazanan tartışmamız bir şekilde, ülkemiz ve milletimiz olmuştur."

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne - Resim : 1

"Ülkemiz hem siyasi hak ve özgürlükler, hem de seçim güvenliği açısından dünyaya örnek olacak bir işleyişe sahiptir. Kimsenin kendi kısır hesapları için bu tabloyu bozmaya hakkı yoktur. Bizim her zaman milli iradenin yani sizin kararına saygı duyduk. Bu seçimde saygın duyduk, bundan sonraki seçimde de saygı duyacağız."

"Herkes milletimize sözünü söyledi, milletimiz de bugün seçimini yaptı. Artık kılıf uydurmanın anlamı yok. Resmi sonuçlar geldiğinde göreceğiz. Kardeşlerim sonuç ne olursa olsun, bugünkü seçimlerde Cumhurbaşkanlığında tercihini bizden yana yapan 27 milyona yakın kardeşime teşekkür ediyorum. Tercihini kimden yana kullanırsa kullansın demokrasi şölenine katılan 56 milyon kardeşime de teşekkür ediyor. 2,6 milyondan fazla fark attık. Sonuçlar gelince daha fazla artacağına da eminim."

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne - Resim : 2

"Eğer halkımız seçimin ilk turda bitmesini istediyse de sorun yok, ikinci tura kalmasını istediyse de başımız üstüne."

"Biz Kandil'den talimat almıyoruz. Biz talimatı sadece rabbimizden alırız, milletimizden alırız. Ve hep birlikte Türkiye olacağız."

"Bu seçimi yaşayanlar çocuklarına, torunlarına, Türkiye'nin nasıl bir siyasi iklimden geçerek Türkiye Yüzyılına ulaştığını anlatacak. Ülkemizin atılımlarını yarım bırakmamak için nasıl sahip çıktığını anlatacak. Milletimizin hangi oyunları bozduğunu anlatacak. Bu destanı sizlerle birlikte yazıyoruz. Cumhur İttifakı'nın tüm fertlerine, milletimizin her bir evladına çağrıda bulunuyorum. Yarından itibaren hiçbir oyuna gelmeden sadece ve sadece milletimizin gönlünü kazanmak için koşturacağız. Türkiye Yüzyılının yükselişinin önüne kimse geçemeyecek."

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne - Resim : 3

SOSYAL MEDYADAN FLAŞ MESAJ
Dünya anbean Türkiye'deki 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmış durumda. Oy sayımı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkındaki paylaşımı;
"14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir. Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır. Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum. Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum."

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne - Resim : 4

İstanbul'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda "3279" numaralı sandıkta oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'ya gitmişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçiş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi Ankara'da takip etmesi bekleniyordu.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne - Resim : 5

İSTANBUL'A DÖNDÜ
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz bir şekilde İstanbul'a geri döndü. Kısıklı'daki konutuna giden Erdoğan'ı burada coşkulu bir kalabalık karşıladı.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne - Resim : 6

KISIKLI'DAKİ KONUTUNDAN ÇIKIŞ YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan alkışlar eşliğinde Kısıtlı'daki konutundan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'ne geçmesi bekleniyor.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne - Resim : 7

AK PARTİ'DEN BALKON PAYLAŞIMI
AK Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Balkon hazır. Millet liderini bekliyor." ifadelerine yer verildi.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne - Resim : 8

Türkiye geneli Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi sonuçları AK Parti'den Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında flaş açıklama! İsveç ve Finlandiya'da kullanılan oy sonuçları AK Partili gençlerden CHP'lilere videolu yanıt