Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerdeki adaylığına ilişkin tartışmalara yanıt verdi. Bozdağ, "Hiçbir sıkıntı yok, Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur" dedi.

Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi olarak dün 14 Mayıs'ı işaret etti.

Muhalefet, kanadından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olamayacağına dair sesler yükselmeye başladı. Türkiye, yakın tarihine bakıldığında 367 krizi ve sonrasında Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildiği dönemi yaşadı.

Erdoğan'ın aday olup olamayacağı elbette hukukçuların tartışacağı bir konu ancak halk nezdinde muhalefetin, bu konuda bir tartışma yürütmesi seçime giden süreçte eksi haneye yansıyor.

Gündemde olan adaylık konusu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soruldu. Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerdeki adaylığına ilişkin tartışmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"ŞU ANDA YAPILACAK SEÇİM İKİNCİ SEÇİMDİR"
"Sayın cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır. Hiç bir hukuki engel söz konusu değildir çünkü sayın cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı olarak 2018'de seçilmiştir ve şu anda yapılacak seçim ikinci seçimdir.

Kaldı ki bu yorumu yapanlar, yürürlük maddesine baktığında; anayasanın 75, 77 ve cumhurbaşkanı seçime ilişkin 101'inci maddesinin yürürlük tarihini çok net bir şekilde 2018'de yapılan cumhurbaşkanı ve parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor. Dolayısıyla 101'inci maddenin ilk uygulaması anayasaya göre de 2018'de olmuştur. İkinci uygulaması da 2023'te olacaktır."

Kaynak: DHA

“Kılıçdaroğlu gibi Twitter’dan videoyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi 3 madde sıraladı”  6'lı masada yeni aday çok iddialı! Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih belli oldu