Son dakika: AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika haberi... AK Parti ve MHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu 2 partinin heyetleri gerçekleştirdi. Başvurunun ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'ta Kandil yapılanmasına attığı tokat Mars'tan duyulacaktır." dedi.

Son dakika: AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika haberi... AK Parti ve MHP temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ya başvurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptı.

Başvurunun ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıklamalarda bulundu.

Başvuru sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Akçay, "Ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Biz MHP olarak 'Aday belli, karar net' diyoruz." dedi.

Yılmaz ise, "Belgelerimizi YSK'ya teslim ettik. Hayırlı olmasını diliyorum. Aziz milletimin Ramazan ayını da tebrik ediyorum." açıklamasını yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da, "İşler ve işlemler peş peşe yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de Cumhurbaşkanı adaylığını belirlemedir. Hiç tereddüt etmediğimiz adaylık için iki parti meclis grubu olarak bugün başvurumuzu yapmış olduk. Adayımız belli, kararımız net... Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yıldız, "Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli evrakları hazırlamış ve YSK'ya başvurusunu yapmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Cumhur İttifakı 15 Temmuz'un ardından kendiliğinden doğmuş bir ittifaktır. Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'ta Kandil yapılanmasına attığı tokat Mars'tan duyulacaktır."

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise, "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aday olarak göstermiş bulunuyoruz" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nda bağımsız adaylar için başvuru süresi dün tamamlanırken, evraklarında eksiklik bulunan 9 adayın evraklarını tamamlamaları için süre bugün doluyor.

Diğer yandan siyasi partilerin aday gösterdiği adaylar için başvurular da bugün başladı.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için AK Parti ve MHP'li temsilciler YSK'ya gitti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Çelik şu ifadeleri kullandı;

Milletimize hayırlı olsun... Yüce Allah, Cumhurbaşkanımıza daha nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Milletimizin ve ülkemizin geleceği için her türlü bedeli ödemiş olan Cumhurbaşkanımızın yolu her daim açık olsun...

Bugün saat 15.00’te Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık belgesini teslim etmek üzere AK Parti Grup Başkanımız Sn İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcımız ve Seçim İşleri Başkanımız Sn Ali İhsan Yavuz YSK’ya gidecekler...

MHP Grup Başkan Vekili Sn Erkan Akçay ile MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn Feti Yıldız da MHP Grubunun Cumhurbaşkanımızın adaylığıyla ilgili aldıkları kararı teslim edecekler.

Cumhurbaşkanımızın adaylığına desteğini açıklayan Cumhur İttifakı üyesi tüm siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Milletimizin bütün fertlerine ve tüm siyasi partilerin temelini oluşturan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

SANDIK SONUÇLARINA ANLIK TAKİP

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), SEÇSİS-SSPS Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi’nin işleyişi ve yurt dışında kullanılacak oyların Türkiye’ye nasıl getirileceğine ilişkin usülleri belirledi.

YSK kararlarına göre, seçim kurulları, sandık sonuçları ile taranmış imzalı tutanakları sisteme yükleyecek. Siyasi partiler ve cumhurbaşkanı adayları, SSPS üzerinden bu verilere erişebilecek.

YSK UÇAK KİRALAYACAK

Yurt dışında kullanılacak oylarda da, birleşik oy pusulaları paketlenip mühürlendikten sonra, Arnavutköy 4. Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulu tarafından YSK’nın kiraladığı THY uçaklarıyla Ankara Esenboğa Havalimanı’na ulaştırılacak. Uçaklarda, komisyon üyeleriyle birlikte Dışişleri’nin görevlendirdiği bir diplomatik kurye ile YSK tarafından görevlendirilecek yeterli sayıda personel bulunacak. Oylar Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusunun ise yarın yapılması bekleniyor.

AK Parti ve MHP TBMM grupları, 16 Mart'ta ayrı ayrı düzenledikleri kapalı grup toplantılarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı almıştı.

Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adayları için 23 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar başvurulabilecek.

Recep Tayyip Erdoğan MHP AK Parti
Erbakan ittifak kararını açıklarken Davut Güloğlu'nun orada ne işi vardı? CHP'den Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına onay Babacan "saydik.biz" platformunu tanıttı! CHP’de süre uzatıldı