E-Devlet YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Seçmen kaydı sorgulama, Cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin belli olması ile gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kararnamesini imzaladı ve Resmi Gazete'de yayınlanması ile seçim tarihinin 14 Mayıs 2023 olduğu kesinleşti. Seçmen kaydı sorgulama e-devlet ve YSK resmi sitesinden yapılabiliyor. Peki, seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi 14 Mayıs'ta yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mart'ta kararnameyi imzaladı ve Resmi Gazete'de yayımlanması ile seçim süreci başladı. Vatandaşlar, seçim tarihinin belli olması sonrasında seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır merak ediyor. Seçmen kaydı, e-devletten ve YSK resmi sitesinden sorgulanabiliyor. İşte seçmen kaydı sorgulama hakkında bilgiler...

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, "Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl", "T.C. Kimlik Numarası", "Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No" gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YKS SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulamak için T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapın. Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” yazın. Gelen ekran üzerinden 'Kimlik Doğrulama Yöntemi'ne tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Depremzede vatandaşlar yeni adres beyanları 17 Mart saat 23.59'a kadar yapabilecek! Seçime hangi siyasi partiler girecek? Cem Uzan'dan Millet İttifakı isyanı AK Parti'den adaylık başvurusu şartı belli oldu