Seçim günü yasakları nelerdir, nereler kapalı olacak?

Seçim yasakları, pazar günü yapılacak seçim öncesinde merak konusu oldu. 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri için oy verilecek. YSK, seçim gününde uygulanacak yasakları, kapalı olacak işletmeleri açıkladı. Peki, seçim yasakları ne zaman başlıyor? Seçim günü yasakları neler? Seçim günü nereler kapalı olacak?

Seçim günü yasakları nelerdir, nereler kapalı olacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü 13. Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimi yapılacak. YSK tarafından yayımlanan seçim takvimine göre seçim yasakları işlemeye başlayacak. Buna göre seçim yasakları kapsamında bazı mekanlar, işletmeler belli saatlerde kapalı olacak. Peki, seçim yasakları nedir? Seçim günü kapalı olacak yerler neresi?

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

Seçim günü yasakları nelerdir, nereler kapalı olacak? - Resim : 1

YAYIN YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR?

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

Seçim günü yasakları nelerdir, nereler kapalı olacak? - Resim : 2

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI NELER?

298 sayılı Kanunun 79.maddesi gereği; "Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun, ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi, içilmesi yasaktır. Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz."

cumhurbaşkanlığı seçimi
YSK sonuçları seçim akşamı açıklayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan seçim mesajı Seçime 48 saat kaldı... Yurt dışı olayının bulunduğu odaya 5 asma kilit! Sinan Oğan, merak edilenleri yanıtladı