Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olacak?

Seçim sonuçları, 14 Mayıs Pazar akşamı, Cumhurbaşkanı ve milletvekili için verilen oylar sonunda belli olacak. 13. Cumhurbaşkanı adaylar; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan oldu. Cumhurbaşkanı adayları oy oranları ile partilerin oy dağılımı, ittifakların oy yüzdeleri anlık olarak haberet.com seçim sonuçları sayfasında olacak. Peki, seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olacak?

Seçim sonuçları merakla bekleniyor. 14 Mayıs Pazar günü, yurtiçinde 60 milyonu aşan seçmen, sandık başına gidecek. 13. Cumhurbaşkanı için adaylar Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan arasından seçecek. Milletvekili seçimi için Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Ata İttifakı arasında seçim yapacak. Vatandaşlar, 14 Mayıs Pazar seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak merak ediyor. İşte YSK tarafından belirlenen seçim sonuçları açıklama saatleri...

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek olan seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. YSK'nın Resmi Gazete’de yayınlanan “seçim yasakları” kurallarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler basın kuruluşları tarafından paylaşılabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. Seçim sonuçları, 14 Mayıs Pazar günü en geç 21.00 sonrasında açıklanmaya başlayacak.

Seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olacak? - Resim : 2

SEÇİME GİREN PARTİLER

28. Dönem Parlamentosu'nu belirlemek için 14 Mayıs'ta yapılacak seçime milletvekili geçici aday listesi veren 26 partiden 13'ü tek başına, 13'ü ise ittifaklar adı altında girecek.

"Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi."

Seçim sonuçları cumhurbaşkanlığı seçimi
Rusya seçimlere müdahale etti mi? Kremlin açıklama ATA İttifakı ortaklarından biri, kapısında tehdit notu buldu 'FETÖ Meclis'te grup kuracak' CHP'den çarpıcı Muharrem İnce tespiti! Parti Sözcüsü Faik Öztrak 15 Mayıs'a dikkat çekti