Oy vermeye gidemeyen engelli ve hastalar için seyyar sandık ekipleri görevde!
Türkiye tarihinde ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanı Seçimi için hastalığı veya engeli sebebiyle sandık başına gidemeyen seçmenler, "seyyar sandık" uygulamasından yararlanarak oylarını veriyor.
Hastalığı veya engeli olan vatandaşlar için seyyar sandık ekipleri evlere gidiyor.
Kırklareli İl Seçim Kurulu görevlileri, Karakaş Mahallesi'nde yaşamını sürdüren ve oy kullanmaya gidemeyecek derecede hasta olan 94 yaşındaki Veli Akıncıoğlu'nun evine seyyar sandık götürdü.
Sandık görevlileri, getirdikleri taşınabilir kabini Akıncıoğlu'nun bulunduğu odaya yerleştirdi ve oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi.
Daha sonra Akıncıoğlu, oy verme işlemini gerçekleştirdi. Akıncıoğlu, oy kullandığı için mutlu olduğunu söyledi.
Kırklareli merkezde hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen 18 seçmenin, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanacağı öğrenildi.
Adıyaman İl Seçim Kurulu görevlileri, Bahçelievler ve İmamağa mahallelerinde ikamet eden ve hastalığı ya da engeli nedeniyle oy kullanmaya gidemeyen vatandaşların evine seyyar sandık götürdü.
Sandık görevlileri, getirdikleri taşınabilir kabini, Erdil çifti ile Sümeyye Şahin'in evlerine götürerek oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi.
Adıyaman merkezde hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen 16 seçmenin, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanacağı öğrenildi.
Tekirdağ'da hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen seçmenler, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanarak oylarını kullanıyor. İl Seçim Kurulu görevlileri, Çınarlı Mahallesi'nde ikamet eden ve rahatsızlığı nedeniyle oy kullanmaya gidemeyen 61 yaşındaki Ratibe Peker'in evine seyyar sandık götürdü.
Sandık görevlileri Peker'e oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi. Peker, oyunu kullandıktan sonra görevlilere teşekkür etti. Tekirdağ merkezde sandığa gidemeyen 13 seçmen "seyyar sandık" uygulamasından faydalanacak.