Nerede, hangi sandıkta oy kullanacağım?

Nerede, hangi sandıkta oy kullanacağım? 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Vatandaşlar, listeleri kontrol ediyor ve nerede oy kullanacaklarını öğrenmeye çalışıyor. Peki, e-devletten ve YSK'den seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Nerede, hangi sandıkta oy kullanacağım?

 YSK seçim takvimine göre seçmen listeleri askıya alındı. 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılacak. Vatandaşlar, yaklaşan seçim öncesinde seçmen kaydı sorgulama yaparak nerede, hangi sandıkta oy kullanacağım öğrenmek istiyor. Peki, e-devletten ve YSK'den seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? 

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, "Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl", "T.C. Kimlik Numarası", "Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No" gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YKS SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden seçmen kaydı sorgulamak için T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapın. Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” yazın. Gelen ekran üzerinden 'Kimlik Doğrulama Yöntemi'ne tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Hükümetten gazetecilere vekillik teklifi Milletvekili olmak isteyen bürokratlara izin yok Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor Kılıçdaroğlu: Ulusal vergi konseyi kuracağız