Mustafa Destici: HÜDA-PAR, HDP ile eşit değildir

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA-PAR-HDP kıyaslamalarına yanıt verdi. Destici, "Birileri HÜDA-PAR ile HDP'yi eşleştirmeye çalışıyor. Bu iki parti eşleşemez. HDP terör örgütü PKK'nın partisi" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, HaberTürk programında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklayan Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) HDP ile kıyaslanmasına şu şekilde yanıt verdi:

"Birileri HÜDA-PAR ile HDP'yi eşleştirmeye çalışıyor. Bu iki parti eşleşemez. HDP, terör örgütü PKK'nın partisi. Bunu da inkar etmiyor. Kılıçdaroğlu görüştüğünde de ne dediler? 'Kürt sorununu çözmek istiyoruz' dediler. Kılıçdaroğlu da 'Kürt sorununu TBMM'de çözmek istiyoruz' dedi. Ben buradan Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kere de soruyorum. Kürt sorunu nedir? Biz de bir bilelim ne olduğunu. Terörist Demirtaş'ın dediği gibi bunu bir statü sorunu olarak mı görüyorlar yoksa nasıl tanımlıyorlar? Demokratik bir melese olarak tanımlıyorlarsa o çözüldü zaten."

Fatih Portakal 'seccade' tartışmalarına misilleme yapmaya çalıştı YSK deprem gölgesinde gidiyor Babacan ile Kılıçdaroğlu arasında vekil sayısı anlaşmazlığı İşte seçime dair merak edilenler