Millet İttifakı'nın ortağı Ali Babacan'a neler oluyor? Doğal gaza üzülüyor, YPG'ye terör örgütü diyemiyor...

DEVA Parti Ali Babacan'dan şoke eden sözler... Konuk olduğu bir YouTube programında soruları cevaplayan Ali Babacan eli kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG/PYD'ye "Terör örgütü değildir" dedi.

Millet İttifakı'nın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ifadeleriyle şaşırtıyor... Dün doğal gaz keşfini dinlerken yüzü asılmıştı şimdi de YPG/PYD'te terör örgütü diyemedi.

Altılı masa liderlerinin bir araya gelmesi ile oluşan Millet İttifakı, 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak seçti.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklamasının ardından HDP ile görüşmeler başladı ve HDP seçimlerde aday çıkarmayıp Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı.

Millet İttifakı'nın ortağı Ali Babacan'a neler oluyor? Doğal gaza üzülüyor, YPG'ye terör örgütü diyemiyor... - Resim : 2

HDP'NİN DESTEĞİ İLE PKK'LILARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR GELDİ
HDP'nin kararının ardından alçak terör örgütü PKK'dan, art arda Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesine yönelik açıklamalar yapılmaya başladı.

PKK'nın sözde liderleri Cemil Bayık, Duran Kalkan, Bese Hozat gibi isimler, yaptıkları açıklamalarla Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi çağrısında bulundu.

Yaşananların ardından Millet İttifakı'nın ortaklarından Ali Babacan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

SORU GELDİ: SURİYE'NİN KUZEYİNDE TERÖR DEVLETİNE MÜSADE EDECEK MİSİNİZ?
YouTube'da Babala TV kanalında yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon'a katılan Babacan'a "Suriye'nin kuzeyinde terör devletine müsaade edecek misiniz?" diye soruldu.

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ
Terör örgütleriyle ilgili dolambaçlı bir cevap veren Babacan, PKK'yı terör örgütü olarak nitelendirse de aynı şeyi Suriye uzantısı YPG/PYD için söyleyemedi.

İşte Babacan'ın yanıtı:

"Öyleyse mücadele ederiz ama birçok ülkenin tanımladığı bir terör örgütü değil. Terörü bir kenara ayırmamız lazım. Terör herkesin mücadele etmesi gereken bir konu. PKK bir terör örgütüdür. ABD de Avrupa da bunu bu şekilde tanımlamış durumda."

Soruyu soran vatandaşın "PYD de YPG de" uyarısının ardından sözlerine devam eden Babacan, "PYD ve YPG kök olarak benziyor olsa da AB ve birçok ülkenin tanımladığı bir terör örgütü değil. Kök olarak aynı mı? Olabilir... Aynı yere çıkıyor olabilir. Ama terörizmin bir tanımı var. Bu sadece bizim özel tanımımız değil uluslararası bir tanımı var. Bir terör örgütüyse sonuna kadar mücadele ederiz. Terörle mücadele etmek sadece silahla olmuyor." şeklinde konuştu.

Melek Mızrak Subaşı 'ters kelepçe'yle tehdit edildiğini ileri sürdü Kılıçdaroğlu Mevzular Açık Mikrofon'a katılacak mı? Akşener'in miting fiyaskolarına yenisi eklendi Yurt dışında kullanılan oylar nasıl saklanacak?