Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın İstanbul mitinginde konuştu: Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Ben bu ülkeye arkadaşlarımla birlikte baharı getireceğim. Asla ayrımcılık yamayacağız. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmayacağım." dedi.

Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın İstanbul mitinginde konuştu: Kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem

Millet İttifakı'nın Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlediği miting başladı. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile diğer partilerin liderleri ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanları da katıldı.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Değişime hazır mısınız? Türkiye'ye demokrasiyi getirmeye hazır mısınız? Alın terine değer vermeye hazır mısınız? Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa etmeye hazır mısınız? Ben de size söz veriyorum. Bu ülkeyi cennet gibi yapacağız ve birlikte huzur içinde yaşayacağız.

85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Yaklaşık 800 bini aşkın genç İstanbul'da ilk kez oy kullanacak. Sizler otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Bu onu size yeter.

Birlikte mücadele ettiğimiz zaman Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yoktur. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkalarımızı dinlediniz. Türkiye Cumhuriyeti'ni bir kişiye vermeyeceğiz. Akılla, bilgiyle, erdemle yöneteceğiz. Bu ülkeye baharı getireceğim. Herkesi kucaklayacağız. KHK'lılara bahar gelecek.

Devletin dini adalettir. Her yerde, her ortamda savunmak zorundayız. Adalet sadece mahkeme salonlarında gerçekleşmez. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa, 85 milyon aç demektir. Biz birlikte yeniden Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. En büyük gücümüz sizsiniz.

Türkiye'nin büyük sorunları çözülebilir. Benim saraylara merakım yok. Sizler gibi yaşamaktan onur duyuyorum. Saraya gitmeyeceğiz, Çankaya'ya gideceğiz. Söz verdi; en geç iki yıl içerisinde Suriyeli kardeşlerimizi yollayacağız. Her hakkı teslim edeceğiz. Birilerinden yana tavır almayacağız.

Sandığa giderken bir arkadaşını sandığa götürmek önemli. O zaman gerçek anlamda her bir birey görevini yapmış olacak.

Benim cumhurbaşkanı olmamı isteyen iki kesim var. Birincisi beşli çeteler. Beşli çetelerin yurt dışına kaçırdıkları paraları biliyorum. Londra'da paraları nerelere yatırdıklarını biliyorum. O paraları getireceğim ve bu millete getireceğim. 418 milyar doları götürdüler. Kuruşu kuruşuna getireceğim ve size vereceğim.

Ben kul hakkı yemem, kul hakkı yedirmem. Onlar hiç diyorlar mı; 'Kul hakkı yemeyeceğiz' diye.

Beni sevmeyen ikinci grup ise; uyuşturucu baronları. Onların kökünü kazıyacağım. Onlar neredeyse onları kucaklayacaklar. Her şey çok güzel olacak.

Bütün sorunları biliyorum, emin olun. Ben bu ülkeye arkadaşlarımla birlikte baharı getireceğim. Asla ayrımcılık yamayacağız. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmayacağım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bitirdik Kemal bitirdik Millet İttifakı'nın İstanbul mitingi sona erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar MHP Genel Başkanı Bahçeli Balıkesir'de halka hitap etti