Kemal Kılıçdaroğlu'yla seccade fotoğrafı çektiren Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay ve İstanbul 2. Bölge Aday Adayı Avukat Ali Acar aday olamadı

İYİ Parti 14 Mayıs günü yapılacak olan 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Yeni isimlerin yer aldığı listede Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla seccade fotoğrafı çektiren Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay ve İstanbuş 2'inci Bölge Aday Adayı Avukat Ali Acar'ın olmaması dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'yla seccade fotoğrafı çektiren Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay ve İstanbul 2. Bölge Aday Adayı Avukat Ali Acar aday olamadı

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayakkabıyla seccade üzerinde poz verdiği kareler uzun bir dönem gündemde kalmıştı.

Yurt genelinde tartışmalara neden olan kareler hakkında Kılıçdaroğlu, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla" açıklamasını yapmıştı.

'SECCADE' KARESİNDE YER ALAN İKİ İSİM LİSTEDE YOK
Bugün ise 14 Mayıs günü gerçekleşecek olan seçimlere sayılı günler kala partiler, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday listelerini teslim etti.

Milletvekili aday listesini açıklayan CHP'de Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerinde verdiği karelerde yer alan CHP Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay ve CHP İstanbul 2'inci Bölge Aday Adayı Avukat Ali Acar listelere giremedi.

İKİNCİ KAREDEKİ ALİ ACAR DA YER ALIYOR
Tartışmaların durulma noktasına geldiğinde Kılıçdaroğlu'nun, CHP'den milletvekili aday adayı olan Ali Acar ile çektirdiği fotoğraf karesi sosyal medyada tekrardan gündeme geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Acar, "Otantik bir görünüm vardı. Seccade değil de antika kilim gibi düşündüm" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'yla seccade fotoğrafı çektiren Düzce Milletvekili Aday Adayı Azade Ay ve İstanbul 2. Bölge Aday Adayı Avukat Ali Acar aday olamadı - Resim : 1

"İSİMLERİN ÜSTÜ ÇİZİLDİ"
Listelerin açıklanmasının ardından Ay ve Acar'ın aday olmadığı detayı, "seccade skandalı iki ismin üstünü çizdirdi" yorumları yapılmasına neden oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP
AK Parti ve İYİ Parti listelerinde Ensarioğlu sürprizi Türkeş'in kızı İYİ Parti'den aday oldu Milletvekili adaylığı için Hatay'ı bırakmıştı! Listelerde yer almadı Ünlü oyuncu AK Parti'den aday oldu