Kemal Kılıçdaroğlu'ndan CHP'lilere talimat: Ekonomiyi konuşacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'nde partililere seçimlerle ilgili talimat verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı konusunda konuşmanın onu mağdur göstereceğini ifade ederek "Bu konu yerine ekonomiyi konuşacağız. Halkın sorunu bu." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan CHP'lilere talimat: Ekonomiyi konuşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret ettikten sonra muhalefetten de "tekrar aday olamaz" sesleri yükselemeye başladı. Siyasette bu hafta seçim tarihi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile biterken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partililere bu konuda bir talimat verdi. 

"ONA KOZ VERMEK OLUR"
CHP PM (Parti Meclisi) üyeleri, Kılıçdaroğlu'na Erdoğan'ın adaylığı ve Seçim Yasası'yla ilgili sorular yöneltti. CHP Genel Başkanı ise "Hukuken tablo ortada. Kendini mağdur gibi konumlandırması ona koz vermek anlamına gelir." ifadelerini kullandı. 

"EKONOMİYİ KONUŞACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu’nun Seçim Yasası’yla ilgili de “Anayasa çiğneniyor. Burada konuya bakacak kişi YSK. YSK de Saray’ın ne talimatı varsa onu uygulayacak. Bu konu yerine ekonomiyi konuşacağız. Halkın sorunu bu.” değerlendirmesini yaptığı kaydedildi. 

"UYUŞTURUCUYU DİLE GETİRİN" TALİMATI
Öte yandan, toplantıda adaylık konusunda bir değerlendirme yapılmadığı, bu konuların 30 Ocak’taki tanıtımdan sonra görüşülmeye başlanacağı aktarıldı. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun yaptığı il gezileriyle ilgili, “Uyuşturucu sorununu gündeme getirmemizin halkta bir karşılığı var. Her gittiğim yerde bu sorunu görüyorum. Gündeme getirmeye devam edelim.” yorumunu yaptığı da kaydedildi.

"Cumhurbaşkanımızın ikinci kere seçilmesi kendi hakkıdır" Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu "İstanbul seçimlerini tekrarlamayın diye yalvardım"