CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan aday olsun veya olmasın seçimi alacağız

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyasetin yeni tartışma konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olup olamayacağı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kendisine yöneltilen bu soruya "Erdoğan, aday olur veya olmaz ama biz sandık güvenliğini sağlayarak seçimi almak ve Türkiye'yi demokrasi eksenine getirmek istiyoruz. 6 liderin hedefi o." ifadeleriyle yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan aday olsun veya olmasın seçimi alacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli İzmit'te partisinin belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yaptırdığı bir kütüphanenin açılışını gerçekleştirdikten sonra gençlerle bir araya geldi. 

GÜNDEM, ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI
Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili niçin sessiz kaldığı yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi: 

“Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine 4 tane oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim 3'ü doğru 1'i yanlış. Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok.”
Kemal Kılıçdaroğlu CHP Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kocaeli
Mansur Yavaş adaylık fikrini açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar Mansur Yavaş adayını resmen ilan etti AK Parti'den seçim ve EYT açıklaması! EYT ne zaman yasalaşacak?