Kemal Kılıçdaroğlu: Ağıralioğlu gelir çayımızı içer, konuşuruz

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını söyleyerek "Bize pusu kuruldu" diyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, daha sonra Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söyleyerek partisinden istifa etmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'na Ağıralioğlu'nun istifası soruldu. Meclis'e olan hiçbir partiyi dışlamadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Niye gelip karşıma bunları söylemiyor? Niye cesaret edemiyor? Varsa bir şey sayın Ağıralioğlu gelir Ramazan'dan sonra, oturur konuşuruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Ağıralioğlu gelir çayımızı içer, konuşuruz

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun 22 Mart'ta zehir zemberek açıklamalar yapmış, birkaç gün sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklamış, 29 Mart'ta da partisinden istifa etmişti. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak Akşener'in masada siyasi dayatmayla karşı karşıya kaldığını belirten Ağırailoğlu, CHP-HDP görüşmesine "Pusu kuruldu" ifadeleriyle yorum getirmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu: Ağıralioğlu gelir çayımızı içer, konuşuruz - Resim : 1

"AĞIRALİOĞLU GELİR ÇAYIMIZI İÇER, KONUŞURUZ"
Yavuz Ağıralioğlu'nun istifası Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu. HaberTürk'e konuk olan Kılıçdaroğlu, "Yanlış yaptığımı düşünmüyorum, ben de insanım, hatam da olabilir. Varsa bir şey sayın Ağıralioğlu gelir Ramazan'dan sonra, oturur konuşuruz. Siyaset kavga etme alanı değil, uzlaşma kültürüdür. Benim farketmediğim eksiğimi de görmüş olabilir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Ağıralioğlu gelir çayımızı içer, konuşuruz - Resim : 2

"HİÇBİR PARTİYİ DIŞLAMIYORUZ"
Yavuz Ağıralioğlu'nun, "Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde devletin makamlarının örselenmesine razı değilim" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"Niye gelip karşıma bunları söylemiyor? Niye cesaret edemiyor? Akıl alacak şey değil; kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin teröre karşıyız. Bin sefer söyledik. Gidip onlarla sohbet eden, kucaklaşan sensin kardeşim. Hiçbir partiyi dışlamıyoruz. Teröre karşıyız. HDP'li milletvekili TBMM'yi yönetmiyor mu? Her HDP'li Başkanvekili parlamentoyu yönetiyor. Ucuz suçlamalara milletin karnı tok. Kimden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin."

Kemal Kılıçdaroğlu: Ağıralioğlu gelir çayımızı içer, konuşuruz - Resim : 3

NE OLMUŞTU?
22 Mart'ta Meclis'te basın açıklaması yapan Ağıralioğlu, "Meral Akşener'in tahammül ederek bütün bu süreçlerin içerisinde bugüne getirdiği mücadelede kendisine pusu kurulmasından rahatsızız" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, adaylığının dayatılmasına karşı olduğunu belirten Ağıralioğlu, "HDP aday çıkarmayacağını açıkladı. Söylüyorum ki HDP'nin olduğu bir denklemde biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız" şeklinde konuşmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Ağıralioğlu gelir çayımızı içer, konuşuruz - Resim : 4

AK Parti'de listeler netleşmeye başladı 14 Mayıs'ta kaç seçmen oy kullanacak? Kılıçdaroğlu: Avrupa'ya vizesiz gidilecek İnce: Kılıçdaroğlu ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapmadı