İYİ Parti milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti! Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan da listede yer aldı

14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için bugün bütün partiler, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İYİ Parti'nin milletvekili adayları listesinde dikkat çeken bir isim vardı: Bingöl'de yakasına sarıldığı bir şehit yakınına ağza alınmayacak ifadelerle hakaretlerde bulunan Lütfü Türkkan, İYİ Parti tarafından Kocaeli 1. sıradan aday gösterildi.

İYİ Parti milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etti! Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan da listede yer aldı

İYİ Parti, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

Şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan İYİ Parti tarafından Kocaeli 1. sıradan aday gösterildi.

NE OLMUŞTU?
5 Kasım 2021 tarihinde parti yöneticileri ve milletvekilleriyle birlikte Bingöl'de esnafı ziyaret eden İYİ Parti lideri Meral Akşener'e, şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi tepki göstermişti.

Tepki gösteren kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, yurttaşın boynuna sarılarak bir süre konuşmuş ve "Niye küfür ediyorsun" demişti.

Ardından Türkkan ile yurttaş arasında bir anda gerilim yaşanırken, Türkkan'ın yurttaşa küfrettiği duyulmuştu. 

Söz konusu anların sosyal medyada paylaşmasının ardından, Lütfü Türkkan açıklamalarda bulunmuştu.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Türkkan, "Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez 'ağır küfür etti' diye yayınlamışsınız." ifadelerini kullanmıştı. 

Meral Akşener İYİ Parti Bingöl
Melih Gökçek'in oğlu aday oldu AK Parti milletvekili aday listesinde dikkat çeken isim: En genç aday Nisa Alptekin İki partinin genel başkanı AK Parti'den aday AK Parti'nin aday listesi kesinleşti!