İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den HDP açıklaması: O masanın altında, üstünde, kenarında HDP yok, olamaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, canlı yayında soruları yanıtladı. Akşener, Millet İttifakı'na yönelik "7'li masa" eleştirileri için, "Ne bakanlık ne bir başka şey ne de bir başka konu konusunda, o masada HDP dolaylı, dolaysız, altında, üstünde, kenarında yok, olamaz" yorumunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "7'li masa" eleştirilerine ilişkin, "Ne bakanlık ne bir başka şey ne de bir başka konu konusunda, o masada HDP dolaylı, dolaysız, altında, üstünde, kenarında yok, olamaz." dedi.

Akşener, TV100 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den HDP açıklaması: O masanın altında, üstünde, kenarında HDP yok, olamaz - Resim : 1

O MASADA HDP YOK
Akşener, "7'li masa" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "O masada HDP yok." dedi.

Meral Akşener, "Ne bakanlık ne bir başka şey ne de bir başka konu konusunda, o masada HDP dolaylı, dolaysız, altında, üstünde, kenarında yok, olamaz." ifadelerini kullandı.

Kendisinin bulunduğu yerde PKK'nın ve PKK'ya terör örgütü demeyenlerin olamayacağını vurgulayan Akşener, Kürtleri ise incitmek istemediğini söyledi.

Akşener, her televizyona çıkışından önce, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın beyanat verdiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den HDP açıklaması: O masanın altında, üstünde, kenarında HDP yok, olamaz - Resim : 2

"Fox'a çıkacağım bir zaman bizim evde eşiyle beraber kahvaltı etmek istediğini söyledi. Kalbimi açarak konuşuyorum. İsmail Küçükkaya da bunu bana söyledi, orada öğrendim. Yani önceden hazırlandığım bir durum da yok. Birkaç saniyelik bir tereddüdüm oldu. Ben bunu bilmeyecek adam mıyım? Şehit Anaları Vakfı yönetmişim hem de nasıl yönetmişim. Diyebilirim ki 'Benimle kahvaltı etmeden evvel marş marş şehit ailelerinden gitsin özür dilesin, onlardan helallik alsın gelsin'. Ben bunu diyemedim mesele Selahattin Demirtaş değildi, Kürtler üzerine alınır, çok itilip kakılıyor son dönemde, 'Kürt eşittir PKK'lı' gibi bir kanaat oluştu ve bunun üzerine kıyamadım, Kürtlere kıyamadım, siyaset de yapmadım."

Önder Aksakal: Ecevit yaşasaydı 'Cumhur İttifakı' derdi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrama kadar enkazları kaldıracağız Saadet Partili Başkan AK Parti'ye geçti Akşener iddiası: Seçim gecesi istifa edebilir